La Lliga Comunitat, una nova lliga entre la Preferent i la Tercera RFEF

Els equips de Preferent han votat a favor d'aquesta proposta de la Federació

Es crea la Lliga Comunitat
Es crea la Lliga Comunitat

Els equips que conformen la Regional Preferent han acordat la creació de la Lliga Comunitat, una nova lliga creada per a donar competitivitat al futbol autonòmic i que estarà emmarcada entre l'actual Regional Preferent i la Tercera Federació.

D'aquesta forma, es crea un nou escaló en el futbol valencià i seran nou lligues les que hauria de superar un equip si vol ascendir des de l'última divisió fins a la Primera Divisió on estan els millors jugadors del món. Així, ara l'última categoria del futbol valencià serà la Tercera FFCV, seguit de la Segona FFCV, Primera FFCV i Lliga Comunitat. Posteriorment, s'accedirà a les tres lligues de federació nacional (Tercera RFEF, Segona RFEF i Primera RFEF), la Segona Divisió i la Primera Divisió.

Aquesta nova categoria creada la formaran 16 equips i començarà a rodar a partir de la pròxima temporada 2023-2024 amb diversos equips de l'actual Regional Preferent i els que descendisquen de la Tercera Federació. També es dotarà als equips que la componen amb una dotació econòmica més gran i s'obligarà a complir un seguit de requisits als equips abans i durant els partits com les fotos dels onzes o portar l'escut de la categoria en la samarreta.

També et pot interessar

stats