La Lliga es blinda contra la covid: test d'antígens diari i PCR setmanal

El nou protocol, vigent des de dimecres, pretén frenar l'augment de positius en el futbol professional

Juan Foyth i Unai Emery, en el partit contra l'Alabés
Juan Foyth i Unai Emery, en el partit contra l'Alabés / Doménech Castelló (Efe)

El ràpid augment de contagis de covid-19 a causa de la variant òmicron ha posat en alerta al món i el futbol espanyol no és alié a la situació. La Lliga, a través de la seua comissió delegada, ha aprovat un nou protocol per a intentar frenar aquest repunt de casos, que ja afecta un gran nombre d'equips.

Així, els clubs hauran de realitzar un test d'antígens diari als jugadors i el personal en contacte amb la primera plantilla abans dels entrenaments. A més, com a mesura addicional, hauran de passar un test PCR setmanal durant almenys els primers quinze dies de gener de 2022, així com un control serològic, que gestionarà i costejarà la Lliga. El nou protocol estableix que, en els dies de partit, els clubs locals es faran els tests a primera hora del dia o a l'inici de la concentració i els visitants abans d'iniciar els desplaçaments.

El document, que és un protocol de mínims amb obligacions i recomanacions, marca que els controls hauran de realitzar-se tant a cos tècnic, com a jugadors del primer equip i filial que n'estiguen en dinàmica. Però, també, a tot el personal que estiga en contacte directe amb la primera plantilla, independentment que tinguen o no la pauta completa de vacunació o immunització.

Tot i les precaucions, la tornada al treball després de les vacances de Nadal ha destapat nous contagis en els equips de Primera i Segona. Així, el rival del València en la pròxima jornada de Lliga, l'Espanyol ha comunicat cinc casos positius en la plantilla i dos en el cos tècnic. Malgrat aquestes baixes, el partit es jugarà si l'equip català té un mínim de tretze jugadors disponibles, cinc dels quals han de ser de la primera plantilla. El Rayo Vallecano, en canvi, ja ha demanat ajornar el seu partit contra l'Atlètic de Madrid.

Cada equip podrà ajornar fins a un màxim de dos partits fins al mes de març. A partir d'aleshores, o superat l'1 de març, a qualsevol club que no puga disputar un partit per positius, se li donarà per perdut. 

També et pot interessar

stats