Llibertat VCF, la vessant econòmica de la plataforma De Torino a Mestalla

Té com a objectiu reunir l'1% de les accions del València CF per a incrementar la pressió sobre Meriton.

Foto de portada: El president de Llibertat VCF, José Antonio Pérez

La passada setmana vam conéixer De Torino a Mestalla el principal grup opositor a la gestió de Peter Lim al capdavant del València. La plataforma naix amb l'objectiu de tornar el València CF a mans dels valencianistes.

Encapçalats per Juan Martín Queralt, històric dirigent del València CF d'Arturo Tuzón i primer president de la Fundació VCF, el grup tracta d'aglutinar les diferents famílies de l'afició que s'han mostrat crítiques amb Meriton. El grup té decidit crear quatre comissions per a treballar en l'aspecte jurídic, econòmic i de relacions amb l'afició i les institucions valencianes.

Ara, un equip d'À Punt Mèdia ha parlat en exclusiva amb la vessant econòmica. Llibertat VCF és una iniciativa, el president de la qual és José Antonio Pérez, que naix amb el primer objectiu de reunir l'1% de les accions del club.

Per a fer això, Llibertat VCF necessita aglutinar 36.000 accions. De moment, ja en tenen 18.000, però esperen poder arribar a la xifra en les pròximes setmanes.

Amb aquest 1% de les accions, el grup tindria el dret a demanar a Meriton informació sobre tota l'activitat econòmica del València CF, entre la qual entraria la compravenda de jugadors o les comissions que es generen de cada transacció.

D'aquesta forma, Pérez considera que per a Meriton ja no seria tan interessant realitzar una activitat econòmica per la fiscalització de la mateixa a la qual estarien sotmesos.

El segon objectiu que manté la plataforma és la compra d'accions a Peter Lim. Ara mateix, el club té 3,5 milions d'accions a un cost d'uns 6 euros. No obstant això, des de Meriton sostenen que només seurien a negociar si els donen 300 milions d'euros, fet que implica que són reticents a negociar.

Per aquest motiu, i per a forçar Meriton, Llibertat VCF fa una crida al valencianisme. "Els nostres drets passen perquè tenim accions", ha dit José Antonio Pérez. "El valencianisme només ha d'accedir a la pàgina web de Llibertat VCF, introduir les dades, el nombre d'accions que cadascú posseeix i el certificat d'accionista", ha sentenciat Pérez.

En la pròxima junta d'accionistes del mes de desembre es veurà si aquest projecte comença a consolidar-se.

També et pot interessar

stats