L'oposició a Peter Lim demanda Amadeo Salvo i Aurelio Martínez per la venda del club

Els diferents grups han exposat les demandes que tenen obertes contra el València CF

Roda de premsa de Libertad VCF
Roda de premsa de Llibertat VCF

L'associació Llibertat VCF ha explicat en una roda de premsa tots els processos que té oberts contra el València CF. La seua intenció, segons han exposat, és la de democratitzar el club perquè els aficionats i socis puguen ser partícips de les actuacions d'aquest en termes administratius.

Així, una de les primeres conclusions a què han arribat és que, a partir d'ara, s'obri una via o precedent perquè qualsevol accionista d'un club, encara que només tinga una acció, puga sol·licitar la nul·litat d'un negoci jurídic en el qual no haja intervingut però que sí que l'afecte directament. D'aquesta forma, segons l'advocat Juanjo Ortega, qualsevol podria optar a demandar el club i que s'estimara la denúncia.

Entre les accions legals que han prés, l'advocat especialista en productes tòxics bancaris, Jaime Navarro, ha dit que han interposat tres actuacions:

  1. Una demanda civil en la qual es demana la nul·litat de la compra de les accions el 2014 de Meriton Hòlding de més del 70% de les accions del club. Asseguren que la transacció es va fer incomplint diverses normatives legals, com ara la llei de transparència i bon govern i diversos articles del Codi Civil i de comerç on s'obliga a detallar tots els béns mobles o immobles que es traspassen.
  2. Una demanda més en què explica que no hi va haver cap document que detallara les obligacions o compromisos dels nous propietaris a l'hora de comprar el club i que, a pesar de tot, els responsables de la venda, Amadeo Salvo i Aurelio Martínez, la van donar per bona.
  3. Unes diligències preliminars, és a dir, actuacions abans de posar una demanda, en les quals es reclama al club que aporte els contractes de préstecs de Meriton al València que es van avalar amb els contractes federatius dels millors jugadors del València. Aquesta acció podria haver incorregut en alguna il·legalitat.

Problemes econòmics del València CF

En la roda de premsa també s'han donat a conéixer altres actuacions i informes sobre la situació econòmica del club de Mestalla. En eixe sentit, el membre de la junta de Llibertat VCF i responsable de l'àrea econòmica, Dionisio Canales, ha dit que actualment han presentat tres denúncies per tres irregularitats comptables relacionades amb l'activació d'un crèdit fiscal, amb l'operació Neto-Cillessen i amb la sanció que va revertir sobre la provisió de fons. Una situació que implica que l'empresa podria incórrer en tindre fons negatius amb tot el que això significa.

Segons el president de Llibertat VCF, aquesta mala situació econòmica podria tindre algun tipus de solució. Una de les que proposa Pérez és el fet que el club considere la possibilitat que els accionistes capitalitzaren els préstecs impagats. Aquesta situació també implicaria l'augment de percentatge d'accions per part d'aquesta massa social, fet que restaria poder a Peter Lim.

També et pot interessar

stats