El Llevant i el Villarreal es queden en Primera i el València és quart

El València ocupa la quarta plaça mentre que el Llevant i el Villareal mantenen la categoria.

La jornada unificada de Primera Divisió ha resultat redona per als equips valencians. Llevant i Villarreal jugaran una temporada més en la màxima categoria. El València arriba a l’última jornada en la quarta plaça i depén d’ell mateix.

El València quart a la Lliga i depén d’ell mateix

El València ha tancat la temporada del centenari a Mestalla amb una victòria. Els ha costat, als de Marcelino, entrar en el joc. Al minut 11 Ximo Navarro avançava l’Alabés (0-1) i li complicava al conjunt blanc-i-negre les opcions de ser quart. Però a la mitja hora de partit la reacció valencianista la firmava Carlos Soler, autor del gol que posava l’empat a un en el marcador de Mestalla (1-1). En cinc minuts el València remuntava el partit. En el 34, Santi Mina li pegava la volta al marcador (2-1). El tercer gol arribava en el segon temps. Al 70, Gameiro aconseguia sumar una nova diana (3-1). El València és equip de Lliga de Campions per primera vegada en tota la temporada i depén d’ell mateix per a quedar-se la plaça. La setmana que ve visiten el Valladolid, que està salvat. Tenen el còmput guanyat amb el Getafe i el Sevilla, els altres dos equips amb els quals es juga la quarta plaça.

El Villarreal se salva

El Villarreal ha afrontat el primer temps amb molt de ritme, estaven jugant-se la salvació i l’han aconseguida. S’acaba el patiment. Fornals, Ekambi i Chukwueze posaven a prova una vegada i una altra el porter Dimitrovic. Ocasions clares, però sense premi. En la represa, al minut 60, Ekambi connectava la pilota i marcava un gol molt festejat a la graderia grogueta. (1-0). Han patit els de Calleja. A l’Eibar li han anul·lat dos gols. El Villarreal està salvat.

El Llevant és de Primera

A Montilivi, el Llevant començava el partit amb contratemps en forma de lesions. Als 20 segons, Pedro López havia de substituir Toño i als 18 minuts de joc Sergio Postigo entrava per Rober Pier. Els gols van arribar en el segon temps. Stuani avançava el Girona al minut 60. En la jugada següent replicava Morales a centre de Pedro López, i tornava a establir l’empat en el marcador (1-1). En el 74 l’àrbitre xiulava un penal contra el Llevant que el VAR anul·lava, i li llevava la roja a Coke. Emoció a cabassos. Al 86, Bardhi protagonitzava la remuntava en marcar el definitiu 1-2 contra el conjunt d’Eusebio, que amb aquest resultat està virtualment en Segona. L’afició llevantinista respira, han certificat la permanència.