El Llevant: un equip de primera

Un Llevant enorme derrota el Sevilla per 2 a 1 al Ciutat de València, amb gols de Roger Martí i del “comandant” Morales.

Sasa Lukic juga un baló contra Nolito
Sasa Lukic juga un baló contra Nolito / EFE

La salvació, ara sí, és quasi una realitat per al Llevant. Victòria  per 2 a 1 al Ciutat de València contra el Sevilla  Amb aquest resultat, els andalusos veuen perillar les places europees i el miracle Paco López continua. Sis victòries consecutives a casa davant d'una afició bolcada amb el seu equip.

Plou al Ciutat de València. El baló corre ràpid pel camp. El Sevilla arriba ferit, després de la derrota a la Copa del Rei. I es llança a l'atac per buscar un lloc en places europees.

El Llevant es juga la salvació. Defén fort la porteria d'Oier. I ix a la contra.

La primera ocasió clara és per als granotes... i acaba amb gol. Assistència de Coke i tir encertat de Roger Martí. Minut 11 de joc. 1 a 0 en el marcador. I la banqueta del Llevant i l'afició granota, que ha omplit el camp, en èxtasi. És el tercer gol en Lliga del davanter de Torrent, que aquesta jornada ha tornat a la titularitat en el Llevant.

Però l'alegria dura poc, a penes cinc minuts. Un xut de Carlos Fernández des de fora l'àrea perfora la porteria del Llevant per l'escaire. Imparable el gol de l'empat per al Sevilla.

Ritme frenètic. Minut 30, bona ocasió de Nolito que para Oier. I de seguida, la rèplica granota. Una altra vegada Roger. Però ara el tir li queda dèbil i va a les mans del porter sevillà.

A la treta d'un córner, el francés Clément Lenglet remata de cap des de molt prop, però el baló ix desviat. És l'última ocasió de la primera part.

Arriba el descans d'una mitja part molt igualada, on el Llevant i el Sevilla s'han repartit, quasi a parts iguals, el domini i els gols.

El gol del “comandant”

Però la segona part ha sigut una altra història. El Llevant ix llançat a l'atac i té les ocasions més clares. I per a mostra, tres exemples:

Minut 64, Morales enfila cap a la porteria del Sevilla. Xuta, sol davant del porter i falla, per poc.

Minut 67, una altra ocasió clara, ara en les botes de Campaña. L'afició del Llevant demana mans en l'àrea però l'àrbitre no les xiula.

Minut 69, tir potent de Jason i parada espectacular de Soria.

I finalment, en el minut 73 arriba la culminació d'un gran partit de José Luis Morales, gran gol del “comandant”. És el 2-1 en el marcador del Ciutat de València. I el Llevant, ara sí, té la salvació a les mans.

Ja en el descompte, jugada polèmica en què el Sevilla demana penal per unes mans en l'àrea. El millor del Sevilla, a pesar dels dos gols encaixats, el porter David Soria. Amb aquesta derrota, els andalusos veuen perillar la sèptima plaça en la classificació i la possibilitat de jugar l'Europa League. I l'entrenador Montella, que aquesta mateixa setmana ha sigut ratificat en el càrrec, queda molt tocat.

17.400 espectadors han omplit el camp per veure el partir de la salvació granota. Només falta esperar el resultat del Deportivo per a certificar que, ara sí, el Llevant serà equip de Primera la pròxima temporada. El miracle Paco López continua. 8 partits: 6 victòries, un empat i només una derrota, contra l'Atlètic de Madrid. Hui el Llevant ha demostrat que és un equip de Primera.