El Llevant trenca la imbatibilitat de la Reial Societat (0-1)

L'equip granota ha guanyat les donostiarres amb un gol de Carol Férez a les acaballes del partit

Carol i Giovanna celebren el gol de la victòria
Carol i Giovanna celebren el gol de la victòria / LaLiga

El Llevant ha aconseguit una victòria de prestigi a Zubieta, contra l'únic equip que seguia l'estela del Barça en la Lliga, la Reial Societat. L'equip granota ha derrotat 0-1 les donostiarres, que fins ara acumulaven sis victòries en sis jornades. Carol Férez ha donat els tres punts a les valencianes, que han aprofitat que l'equip local ha jugat 50 minuts en inferioritat numèrica.

Les jugadores d'Ángel Villacampa han eixit amb decisió a Zubieta i han disposat de dues bones ocasions per a marcar en els primers minuts, però la portera Adriana Nanclares ha evitat mals majors. El Llevant creava més perill, però les donostiarres no renunciaven a la pilota i intentaven incomodar la defensa granota amb les arribades de Nerea Eizagirre i Amaiur.

L'expulsió de Vanegas per doble groga pocs minuts abans del descans ha marcat la resta del duel. La falta d'encert de cara a porteria semblava que privaria les granota d'endur-se els tres punts. Però quan ja moria el partit, en el minut 89, Carol Férez ha fet justícia i ha marcat el gol de la victòria.

Reacció sense premi del Vila-real

El Vila-real ha patit la quarta derrota seguida de la temporada després de caure 2-1 en la visita a l'Athletic Club de Bilbao. L'equip groguet ha reaccionat en la represa després que les basques s'avançaren 2-0 en la primera part, però no ha aconseguit traure res positiu.

Sara Monforte havia dit en la prèvia que calia evitar a tota costa un gol rival en els primers minuts. Però el seu equip no ha complit aquesta exigència i les locals han inaugurat el marcador en el minut 7. El Vila-real a penes ha creat perill durant la primera part i l'Athletic ha aprofitat la indecisió grogueta per a marcar el segon.

El pas pels vestidors li ha sentat bé a les groguetes, que han eixit amb energies renovades i han aconseguit retallar distàncies en el marcador mitjançant Sara Medina. Era el minut 47 i encara quedava molt de temps per davant per a buscar almenys l'empat. El Vila-real ho ha intentat amb una pressió agressiva que ha incomodat l'Athletic, però se n'ha anat de buit de terres basques.