El Llevant torna a trobar-se amb el VAR a Leganés i una gran errada defensiva (1-0)

El gol del Leganés es produeix per un error en cadena de tot l’equip. L’àrbitre anul·la un gol a Coke en els últims minuts

Enis Bardhi, un dels jugadors destacats en la derrota del Llevant UE a Butarque

El Llevant UE ha sumat la segona derrota consecutiva en la Lliga a Butarque contra el Leganés (1-0, gol de Óscar Rodríguez al minut 17), en un partit en què ha entrat amb molts dubtes, però ha anat progressant, sobretot en la segona part, en què ha gaudit de moltes arribades i, fins i tot, s’ha vist perjudicat pel col·legiat del partit, Gil Manzano, que ha anul·lat un gol a Coke per una falta de Mayoral sobre Pichu Cuéllar. Això sí, el conjunt granota ha aconseguit salvar la diferència de gols particular davant d’un rival directe.

Al Llevant no li han anat bé els canvis en l’onze. La baixa de Rochina, ocupada per Jason, que no havia jugat des de la derrota a Vitòria. Tampoc no ha jugat el golejador Roger. Mayoral ha tornat a l’equip després de no jugar contra el Reial Madrid. El Leganés, més intens, ha creat perill des de l’inici. Primer amb un llançament d’Óscar al travesser i, posteriorment, amb una acció molt elaborada que Martin Braithwaite ha errat.

En el minut 17 ha arribat el gol del Leganés, després d’una cadena d’errades del Llevant UE, en una jugada iniciada en l’àrea contrària amb una jugada d’estratègia d’una falta lateral, que ha agafat a l’equip descol·locat. Una eixida roïna d’Aitor i la falta de contundència defensiva han fet la resta: Óscar Rodríguez marcava a porta buida.

Bardhi i Jason

El Llevant ha reaccionat després del gol. Sense un gran joc, ha començat a arribar amb perill. Primer amb un llançament tovet de Bardhi i, posteriorment, amb una jugada de Borja Mayoral per la banda esquerra que Jason no ha convertit en gol, sols en el punt de penal. El seu llançament l’ha tret el Pichu Cuéllar. A la vora del descans, una gran acció de Bardhi –amb ruleta inclosa– ha significat la millor ocasió granota del primer acte: el baló s’ha estavellat al pal. Haguera sigut un autèntic gran gol.

En la represa, el Llevant ha dominat amb claredat. Ha tingut el baló, i arribades perilloses, això sí, li ha costat crear ocasions, més per desencert en l’última rematada que per no arribar amb claredat. A la contra –quan més temps passava, menys intenses–, Óscar ha pogut ampliar l’avantatge. Sense acabar amb xuts entre els tres pals, el recital granota, per una i altra banda, han pogut significar l’empat. El més clar, als 60 minuts, en un xut de Moses Simon, que Cuéllar ha pogut traure amb una gran intervenció. Als 70, és Morales qui no encerta amb una rematada de cap.

En el minut 80, l’àrbitre ha anul·lat un gol a Coke, en interpretar que hi ha hagut falta prèvia de Mayoral al porter local, que es trobava fora de l’àrea menuda, davant la protesta de tota la banqueta granota i del tècnic Paco López.