El Llevant s’imposa al líder (0-2)

Els granotes han sabut patir i trenquen la imbatibilitat matalafera al Wanda Metropolitano després de 14 mesos.

De Frutos celebra el segon gol del Llevant
De Frutos celebra el segon gol del Llevant / Chema Moya (Efe)

El Llevant s’ha guanyat el títol de matagegants i, contra tot pronòstic, s’ha imposat al líder, l’Atlètic de Madrid, al Wanda. Els granotes mai havien guanyat com a visitants els matalafers però hui, amb tot en contra, han sabut aguantar. El sofriment ha tingut recompensa.

Pintava mal el partit al Wanda per al Llevant, perquè a les emergències en el centre del camp amb les lesions de Radoja, Melero i Campaña, s’ha afegit la baixa d’última hora del defensa Postigo que ha sentit molèsties al bessó esquerre durant el calfament. Un onze de circumstàncies amb set canvis respecte al que van lluir en el partit de dimecres que, no obstant això, ha donat millors fruits dels esperats. Cárdenas, premiat pel bon paper en la Copa del Rei, ha estat excels, Vezo se n'ha sortit com a lateral dret i Morales ha sigut el malson de la defensa matalafera. Al cap de set minuts de joc, el comandant avisava. Al contracolp, com li agrada, ha controlat espectacularment una passada de Rochina; ha agafat la moto i s’ha plantat en l’àrea d'Oblak. Vençut el porter, sols la mala sort ha fet que el baló acariciara el pal dret i se n'ha eixit fora. A la següent, no ha perdonat. El madrileny ha atrapat un baló rebutjat per Oblak, i mal defés per Kondogbia, i ha avançat els seus en el marcador (minut 29). La reacció atlètica ha vingut amb una rematada de Joao Félix, però els líders de la Primera Divisió no s’han mostrat tan superiors com s'esperava. De fet, prop del descans, i sense esperar-ho, la possessió era favorable per als granotes

A la represa, l’Atlètic ha tret les ungles i ha augmentat la pressió sobre l'àrea de Cárdenas, però la primera ocasió perillosa ha arribat a baló parat. Luis Suárez estavellava el baló en el pal esquerre. Tot seguit, Joao Félix ha tingut dos ocasions claríssimes. Una, errada; l’altra, ben vista pel porter llevantinista. Amb l’Atlètic totalment bolcat sobre l’àrea granota, els llevantinistes patien per a evitar la igualada. Els matalafers, ara sí, demostraven perquè ocupen la primera plaça. Ho han intentat sense descans al llarg de tota la segona meitat. El debutant Dembélé, Lemar, Joao Félix, Suárez... tots han tingut oportunitats, però s’han trobat amb un incommensurable Cárdenas. Al 94, fins i tot Oblak s’ha sumat a rematar un córner. No ha tingut temps per a tornar a defendre la seua porteria i De Frutos ha fet un gol d'aquests que et deixen amb un pam de nas (minut 94) i que ha suposat la primera derrota de la temporada de l’Atlètic.

El Llevant suma una altra gesta i trenquen dues estadístiques. Rematen la imbatibilitat matalafera a casa: feia 14 mesos que la defensaven i els guanyen per primera vegada a domicili.

També et pot interessar

stats