El Llevant respira de nou

Els granotes sumen davant del Leganés els primers tres punts de 2020 i frenen la mala ratxa

El davanter del Llevant, Roger Martí, celebra el gol que el converteix en ‘pichichi’ nacional de la Lliga. EFE
El davanter del Llevant, Roger Martí, celebra el gol que el converteix en ‘pichichi’ nacional de la Lliga. EFE / Kai Försterling

Duel de necessitats el que s’ha disputat al Ciutat de València entre el Llevant i el Leganés. Els granotes venien d’una ratxa negativa, en què arrossegaven quatre partits sense guanyar en Lliga, cinc si comptem la derrota de la Copa del Rei davant del Sevilla. D’altra banda, els madrilenys eren conscients que una victòria els trauria de les places de descens. Amb eixes consignes, els primers compassos del partit han sigut dubtosos. Ni els uns ni els altres volien perdre el control del baló. La primera oportunitat clara ha arribat des del córner. Rochina, engallardit, ha intentat el gol olímpic que ha bloquejat Juan Soriano. Dos minuts més tard, el mateix Rochina en materialitzava el primer amb un colp de peu en passar-li el baló Bardhi. Després del gol, el Leganés ha augmentat la pressió, però una bona combinació entre Toño i Roger ha fet pujar el segon gol per als granotes (28 min). El pistoler ha anotat el dècim del seu compte particular, i es converteix en pichichi nacional.

A la represa, el Leganés ha eixit un poc més ofensiu i s’ha acostat més a la porteria d’Aitor Fernández, cosa que no havien aconseguit fins a aquest moment, però sense generar verdaderes oportunitats de perill. El xoc entre Omeruo i Aitor Ruibal, del Leganés, ha gelat un partit que anava augmentant en tensió. Al contracolp, Mayoral podria haver sentenciat a passada de Bardhi, era la primera ocasió clara del Llevant en la segona part. També Morales, al cap de pocs minuts de saltar al camp, ha pogut fer el tercer, però el mitja punta no mostra confiança i ha dubtat en el llançament i n’ha desaprofitat l’ocasió. El Leganés podria haver acurtat les distàncies en la recta final del partit, però Aitor Fernández, una vegada més, ha demostrat el bon estat de forma que té.

El Llevant signa la sisena victòria de la temporada com a locals, la primera de 2020.

També et pot interessar

stats