El Llevant planta cara al Camp Nou però no obté premi (1-0)

Els granotes continuen amb la maledicció a l'estadi del Barça, on compten les visites per derrotes.

Dani Gómez lluita per una pilota amb De Jong
Dani Gómez lluita per una pilota amb De Jong / Toni Albir (Efe)

El Llevant arribava al Camp Nou amb la llosa de 18 derrotes en altres tantes visites, però això no li ha pesat i ha aconseguit anul·lar el joc del Barça durant molts minuts. Els granotes han plantat cara al Barça en tot moment, però el seu esforç no ha tingut recompensa i un gol solitari de Messi ha acabat decidint el partit per als blaugrana (1-0).

El Llevant ha eixit ben plantat al Camp Nou i ha posat en problemes un Barça espés en atac. De Frutos primer i Dani Gómez després han pogut avançar els granotes quan encara no s'havien complit els 20 minuts de joc, però les seues rematades no han sigut certeres. Després d'això el domini ha sigut per als catalans, que han disposat de bones opcions per a inaugurar el marcador: Giezmann, per partida doble, Lenglet, Jordi Alba i Messi, ho han intentat, però l'encert d'Aitor Fernández ha evitat el gol. Així, s'ha arribat al descans amb empat a zero.

En la represa el Barça ha tingut el domini total de la pilota i s'ha aproximat a la porteria llevantinista, però sense crear massa perill. Koeman ha buscat major clarividència amb l'entrada de Pedri per Busquets, mentre que Paco López ha tractat de traure's de damunt el domini local amb homes de refresc: Miramón, Radoja i Morales.

L'equip de Koeman no aconseguia trencar la teranyina organitzada per Paco López en defensa i no creava perill en el joc estàtic. I els canvis introduïts pel tècnic de Silla han permés estirar les línies i tornar a incomodar el Barça. Però una errada dels granotes quan tractaven d'eixir a la contra ha deixat un forat que ha aprofitat Messi per a afusellar Aitor.

El Llevant no s'ha rendit i ho ha seguit intentant, però Morales no ha encertat en una ocasió en els últims instants, que ha desviat Umtiti amb unes possibles mans. Els granotes han reclamat penal, però la jugada s'ha revisat en el VAR i l'àrbitre ha decidit que no hi havia res i el partit ha acabat. La maledicció del Camp Nou continua i l'equip de Paco López torna a llocs de descens, encara que la salvació està a només dos punts.