El Llevant perd per 1-3 en una segona part explosiva de la Reial Societat

El Llevant UD ha perdut per 1-3 contra la Reial Societat en un partit en què els donostiarres marquen els tres gols en la segona part. El Llevant trenca la ratxa de cinc partits sense perdre.

El Llevant UD ha perdut per 1-3 contra la Reial Societat
El Llevant UD ha perdut per 1-3 contra la Reial Societat
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Olegari Gonzalo
10 de novembre 2018 - 00:40

En el minut 80 Paco López es treia la suor del cap sense entendre el que estava passant. El Llevant ha perdut tres punts preciosos després d'haver jugat un partit molt seriós en què ha estat durant bona part de l’encontre per davant en el marcador, gràcies al gol de Chema en el minut 4, i que ha pogut sentenciar amb dos oportunitats de Bardhi. Només la reacció de la Reial Societat durant els últims quinze minuts de la segona part han servit per a marcar tres gols i emportar-se els tres punts. Amb unes eixides espectaculars i ràpides, que han  deixat plantats els defenses granotes, la Reial Societat ha marcat, quasi per art de màgia, tres gols en un tres i no res. El Llevant perd la seua ratxa de cinc partits consecutius sense perdre i la Reial fa servir el seu bon rendiment fora de casa: 13 dels 16 punts que porta en lliga els ha aconseguit fora de casa.

En la primera part el Llevant ha controlat el joc, i amb un gol matiner ha posat  en evidència les greus deficiències que pateix l'equip basc. Els d’Asier Garitano són incapaços d'armar una jugada perillosa eixint des de la seua àrea. Més encara, la pressió que exercien els blaugranes en posicions avançades era suficient per a inutilitzar l'equip rival. Paco López  sap molt bé els mals que afecten la Reial Societat en aquesta temporada. Assumida la incapacitat per a eixir amb la pilota controlada i apostant-ho tot a l'eixida en contraatac quan juguen fora de casa, el gol de Chema tirava per terra el pla dels blanc-i-blaus. Per això, l'entrenador granota ha ordenat als seus mantindre la pressió dalt sense perdre en cap moment l'ordre de l'equip.

 En eixos primers 45 minuts, els de Garitano han tingut la possessió de la pilota un 55%, contra el 45% del Llevant. Una control de la pilota que no ha significat en cap moment un control del joc, que sempre ha sigut del Llevant. Els córners llançats demostren la capacitat ofensiva diferent dels dos equips: quatre per als valencians i un per als bascos. La veritat és que en aquesta primera part no hi ha hagut cap oportunitat clara per part dels dos equips, llevat de la del gol, però el Llevant ha donat més sensació de perill i de suficiència en el camp. Bardhi, el millor en el camp. Una primera part molt bona, i una segona fantàstica, amb dos oportunitats de gol.

Oportunitats de Bardhi

La segona part ha sigut més vibrant amb la Reial necessitada de donar velocitat al joc per tal d'aconseguir l'empat. La defensa granota, amb cinc jugadors ben col·locats i amb la presència de jugadors com ara Morales, Mayoral i Chema, disposats sempre a participar en qualsevol jugada. El bosnià Bardhi ha tingut la possibilitat de marcar el segon gol per als locals. La primera, en el minut 60, de falta directa des de la banda esquerra. La segona, en el 65 amb un xut des de fora de l'àrea. I encara una tercera amb una passada mil·limètrica a Jason, que aquest no ha pogut finalment enviar a la xarxa.

La reacció de la Reial val dos gols

El control del partit per part del Llevant no ha impedit que la Reial Societat no arribara amb més perill a l'àrea granota. En el 62 William donava el primer esglai, i nou minuts després Theo ha aprofitat una jugada d'atac d'Oyarzábal, i ha empatat el partit a un. Les eixides per sorpresa, l'únic que podien oferir els donostiarres, ferien el Llevant. En el minut 77, Juanmi ha aprofitat una excel·lent passada a l'àrea de Januzaj, i ha posat l'1-2.  Oyarzábal feia poc després el tercer i rematava el partit. Per si fora poc, el Llevant perd Morales i Campaña per al pròxim partit contra el Huesca per acumulació de targetes.

També et pot interessar

stats