El Llevant pateix una golejada intranscendent (4-2) a Balaídos

La derrota no desllueix la gran temporada de l'equip de Paco López, que es queda un any més en Primera Divisió.

Els jugadors del Celta celebren un dels gols
Els jugadors del Celta celebren un dels gols / Salvador Sas (EFE)

Era l'últim partit de la temporada, era i és intranscendent el resultat (4-2), un marcador que podia haver sigut encara més contundent en contra de l'equip valencià. Arribava el Llevant a Balaídos ple d'orgull després de la victòria històrica al Ciutat de València davant del Barcelona per 5 a 4, ja que l'equip català perdia la imbatibilitat aquesta temporada. I arribava el Llevant amb la ressaca d'una celebració a casa pel gran èxit de la temporada en aconseguir la permanència de la mà de Paco López.

Una temporada que ha estat marcada pel tram final de la Lliga en què el tècnic valencià, que va substituir López Muñiz, ha pogut salvar l'equip del descens amb huit victòries, un empat i tan sols dues derrotes, és a dir, 25 punts de 33 possibles. I l'última derrota ha estat precisament aquest dissabte a l'estadi del Celta.

Paco López ha afrontat el partit sense arriscar amb els homes que han format l'11 titular en aquest tram final de la temporada. No ha utilitzat Roger Martí, ni Lerma, a qui ha donat permís per anar a Colòmbia, ni Robert Pier, ni Boateng, en aquest últim cas perquè estava sancionat.

El partit ha començat amb domini local, ja que el Celta volia acomiadar-se de l'afició amb un bon sabor de boca després de no haver pogut classificar-se per a l'Europa League, un fet que ha provocat que el tècnic Juan Carlos Unzué no entrene l'equip gallec la pròxima temporada.

En el minut 9 Iago Aspas ha pogut marcar de tir ras dins de l'àrea, però ha parat en dos temps el porter granota, Koke Vegas. En el minut 11 s'ha avançat en el marcador el Llevant a través de Rubén Rochina, qui s'ha pegat la volta i ha marcat un gran gol des de la frontal, un golàs que ha entrat per tot l'escaire i que ha sorprés el porter local, Sergio. Rochina havia rebut un baló de José Luis Morales per la part dreta, qui ha estat possiblement el millor granota juntament amb el porter Koke Vegas.

Però ací s'ha acabat el Llevant per a la resta del partit perquè després del 0 a 1, el Celta ha obert espais per les bandes per mitjà de Iago Aspas, ha pressionat en el mig del camp l'equip de Paco López i des d'aquest moment ha estat el dominador absolut del partit.

Maxi Gómez, autor de l'empat

L'empat local s'ha produït en el minut 28 en una gran jugada de Iago Aspas per la dreta, que ha possibilitat una assistència a Maxi Gómez. L'uruguaià li ha pegat malament al baló però ha marcat amb un poc de sort per la mediació del llevantinista Cabaco en la mateixa línia de gol.

Animat per l'empat a un, el Celta s'ha llançat a l'atac davant d’un Llevant cap enrere i sense idees per a embastar una jugada d'atac. En el minut 33 Koke Vegas ha fet una gran parada a tir de Jozabed després d'una jugada ben trenada per Aspas. I un minut després el danés Daniel Wass ha estavellat al pal un gran tir des de la frontal, i això mostrava ben a les clares les intencions dels gallecs.

El domini local s'ha tornat a materialitzar en el minut 41 en una jugada "teua- meua" entre Iago Aspas i Jozabed, que ha acabat amb el gol que fa 21 de Iago Aspas aquesta temporada i ha posat per davant el Celta en el marcador (2-1). El davanter gallec ha quallat un gran partit i s'ha convertit en el millor de l'enfrontament.

Aspas, el millor del partit

Però Aspas tenia molta fam de gol i ell mateix ha posat el 3 a 1 en el marcador en el minut dos de la segona part. Ha sigut per una errada defensiva granota que ha aprofitat Maxi Gómez per a fer la passada de la mort al davanter gallec, que d'aquesta forma aconseguia el gol que fa 22 de la Lliga. Un Iago Aspas que és quart golejador de la Lliga per darrere de Messi, Ronaldo i Luis Suárez.

Amb tanta espenta local, Paco López ha intentat tallar el ritme del partit i en el minut 13 de la segona part ha canviat Sadiku per Pazzini buscant més opcions ofensives. Precisament Pazzini ha protagonitzat un gol que no ha pujat al marcador per un dubtós fora de joc xiulat per l'àrbitre.

Ja en el minut 17 de la segona part, en un córner, el danés Dani Wass ha enviat el baló a Maxi Gómez que ha marcat de cap el quart gol per al Celta, i posava el marcador en un contundent i aclaridor 4 a 1. Amb el partit ja sentenciat i amb un Llevant a qui se li ha fet molt llarga la segona part, ha arribat el gol de José Luis Morales, qui ha rematat amb la dreta des del centre de l'àrea per davall d’un baló pegat al pal esquerre després d'una assistència de José Campaña.

I poc més, poc de públic a Balaídos per a veure aquest Celta-Llevant, un partit que ha posat el punt final a un Llevant brillant en la part final de la temporada de la mà del valencià Paco López.