El Llevant de Paco López perd el primer partit

L'Atlètic de Madrid ha guanyat per 3-0 el Llevant al Wanda Metropolitano. És la primera derrota de Paco López en la banqueta del Llevant.

El "comandant" Morales ha fet hui els cent partits amb el Llevant
El "comandant" Morales ha fet hui els cent partits amb el Llevant / EFE

L'Atlètic de Madrid ha vençut el Llevant sense problemes. Un tres a zero que fa que els madrilenys ja estiguen classificats automàticament per a la Champions League. L'Atlètic consolida alhora la segona posició a sis punts dels València, que és tercer.

El Llevant no ha pogut aturar l'atac del Madrid, però ha demostrat que és un equip lluitador i que dóna tot el que pot. Exemple d'això són les carreres per les bandes de José Luis Morales, que, en el minut 60, perdent ja per una diferència de dos gols, s'ha plantat a soles en l'àrea i ha estat a punt de sorprendre Oblak. El "comandant" ha estat en totes les parts del camp i, amb jugadors amb aquest esperit, és la millor manera d'assegurar la permanència en Primera.

Tot el món sabia que el Llevant ho tenia molt difícil amb l'Atlètic. Paco López ha introduït alguns canvis novedosos en l'equip inicial, com la presència d'Aly, però no han funcionat. Davant tenia l'equip matalafer, al qual al seu camp no ha guanyat ningú en Lliga en els últims 15 partits.

El primer gol de l'Atlètic ha arribat en el minut 33

A la primera part els roig-i-blancs han dominat el centre del camp i han tingut les seues oportunitats. El gol ha arribat en el minut 33, obra d'Ángel Correa. Quatre defenses llevantinistes no han pogut evitar el tir a la xarxa. I és que la defensa grogueta no ha tingut el millor dia, i això ha marcat la tònica del partit.

En el 42 s'ha originat la jugada polèmica del partit. Griezmann s'ha quedat sol amb Oier i, quan estava a punt de superar-lo, ha caigut a terra. L'àrbitre ha interpretat que el jugador s'ha deixat caure i li ha tret targeta groga, mentre que el públic ha protestat en creure que el porter ha fet caure Griezmann amb la mà.

El "comandant" ho ha intentat tot

En tot cas, a penes començar la segona part, Griezmann ha empalmat espectacularment un baló i ha marcat el segon gol dels madrilenys. Un gol de factura impecable que feia impossible la parada d'Oier. Amb els 2-0, el Llevant ja no ha sigut rival. Només les escapades quilomètriques de Morales. El "comandant" és un home passional que no es rendeix mai, però l'esforç no ha quedat recompensat amb l'èxit. En arribar a l'àrea els centres acabaven en un no res i el cansament del mateix jugador impedia una rematada efectiva. A més, la defensa de l'Atlètic no s'ha descompost mai. El gol de Fernando Torres al minut 77 ha deixat sentenciat el partit.

La primera derrota de Paco López amb el Llevant no desllueix en res una trajectòria brillant. Tres victòries davant de Getafe, Eibar i Las Palmas i un empat en casa del Girona demostren com el tècnic de Silla ha transformat un equip perdedor en un conjunt preparat per a aquesta lluita final de La Lliga.

La inesperada "resurrecció" del Dépor

El que no s'esperava ningú és la resurrecció del Deportivo de la Corunya, que amb dues victòries consecutives s'ha col·locat a només cinc punts del Llevant. Aquests punts són els que marquen la línia entre la permanència en Primera i el descens. El pròxim encontre del Llevant, al Ciutat de València, amb el Màlaga, serà fonamental per als granotes. No els val una altra cosa que la victòria per a escapar del descens quan més prompte millor. L'afició no vol tindre una espasa de Dàmocles que puga caure per sorpresa damunt de l'equip en aquests partits finals.