El Llevant de Paco López guanya el València per primera vegada (1-0)

L’equip granota trenca la mala ratxa al Ciutat de València i els de Gracia segueixen sense guanyar fora de Mestalla.

Els jugadors del Llevant celebren el gol de Roger / LaLiga.
Els jugadors del Llevant celebren el gol de Roger / LaLiga.

El Llevant s’ha retrobat amb la victòria en Lliga al Ciutat de València més de dos mesos després, quan el 10 de gener va guanyar l’Eibar, davant d'un València que va guanyar el mateix dia el seu últim partit fora de casa: 0-1 contra el Valladolid.

Javi Gracia havia canviat el sistema davant de les baixes de quatre jugadors importants en el seu esquema de joc: José Gayà, Uros Racic, Carlos Soler i Maxi Gómez. Per segona vegada en la temporada, com va fer contra el Sevilla, ha introduït una defensa de tres centrals i dos carrilers. Paco López, per la seua part, ha optat per Aitor Fernández per a defensar la porteria.

Després d'un bon començament de partit de l’equip de Javi Gracia, el Llevant ha aconseguit revertir la situació i, després de diversos acostaments amb perill a la meta defensada per Jasper Cillessen, Roger Martí ha batut el porter del València en una acció precedida d'un error defensiu del central francés Mouctar Diakhaby.

Una vegada superada l’avassallament granota, el València ha tractat d’igualar el marcador, però només Gonçalo Guedes, amb comptagotes, ha intimidat la defensa local. A quinze minuts del final, Gracia ha tornat a una defensa de quatre i ha donat entrada a Manu Vallejo, que ha tingut un mà a mà amb Aitor que ha guanyat el porter. 

El Llevant, que estava dos punts per davant del València, evita el sorpasso i, amb 35 punts, està prop de la quarta permanència seguida en Primera Divisió. Una permanència que també és l’objectiu prioritari del València, que queda huit punts per damunt de les posicions de descens.

També et pot interessar

stats