El Llevant mira cap amunt

La victòria sobre l’Eibar (2-1) li dona tres punts fonamentals que el deixen en una posició còmoda en la classificació.

El jugador del Llevant celebra amb els seus company el gol de la victòria
El jugador del Llevant celebra amb els seus company el gol de la victòria / Juan Carlos Cárdenas (Efe)

El Llevant ha certificat contra l’Eibar una victòria important. Primer perquè es tracta d’un rival directe i segon perquè suposa un salt important en la classificació que li garanteix respirar més tranquil.

Cap dels dos equips ha fet res per a guanyar durant la primera part. S’ha vist un joc travat, amb contínues pèrdues de baló i poca lucidesa. Ni els armers ni els granotes semblaven capaços de vertebrar el joc per a arribar a la porteria contrària. El japonés Inui ha protagonitzat les dues jugades de més perill. Sobretot la del minut 20, un xut al pal curt d’Aitor Fernández que tampoc ha suposat gran problema.

El primer xut entre els tres pals a l’inici del segon temps avançava que anàvem a veure un altre partit, i així ha sigut. Amb l’Eibar més centrat en el joc, una errada de la defensa blaugrana s’ha traduït en el primer gol dels bascos (min. 50). Una altra vegada el japonés. El gol podia haver canviat la dinàmica de l’enfrontament però el Llevant no s’ha desanimat. Tot al contrari, ha començat a elaborar jugades. L’àrbitre ha anul·lat el primer gol granota per un fora de joc posicional ben vist i Paco López ha introduït més pólvora que no ha tardat a fer efecte. Amb una transició ràpida Morales ha habilitat Melero (min. 65) perquè rematara amb l’interior de manera impecable.

El gol ha donat ales al Llevant. Un contraatac ben dibuixat pels de López ha acabat amb el gol que certificava la victòria granota. Una talonada de Sergio León a De Frutos ha sigut l'origen de la setena diana de Morales en lliga (min. 76). Gol important, no sols perquè suposa els tres punts, sinó perquè deixa negre sobre blanc que el jugador està implicat, amb negociacions o sense. Veure’m com acaba el seu fulletó.