El Llevant manté la màgia

El conjunt granota fa un gran partit a Sevilla i guanya 0-3 el Betis.

Roger celebra el primer gol de la Lliga | (Efe)

El Llevant inicia la temporada 2018/2019 amb la mateixa bona imatge amb què va tancar la passada campanya i davant un equip que afrontava el duel a casa després d'una bona pretemporada. Els de Paco López han aconseguit una important victòria amb dos gols en moments clau del partit i amb Roger i Morales demostrant que mantenen l'instint golejador i l'òptim estat de forma amb què tancaren la temporada passada.

El Llevant ha eixit al Benito Villamarín amb un 4-4-2 davant el sistema tàctic de tres centrals habitual en l'estil de Quique Setién, tot i això, no ha sigut fins el minut 6 quan en dos temps, el porter Oier i la defensa granota aconsegueixen desfer la primera oportunitat de gol del conjunt andalús molt vertical en els primers moments del partit però poc perillós.

El Betis pressiona amb les línies molt avançades i el Llevant intenta apropar-se a la porteria contrària amb jugades ràpides i contracolps encara que el domini del baló és del conjunt andalús. Així, en el minut 20, Coke aconsegueix el primer córner granota després d'una pujada amb velocitat per la banda dreta.

Quatre minuts després, una jugada molt ben trenada pel Betis posa de nou la por al cor dels granotes, però una altra volta la defensa granota desfa còmodament l'ocasió. En el minut 30, el partit s'ha parat a causa de la forta calor que feia a Sevilla perquè els jugadors s'hidrataren, després d'aquesta aturada la possessió del baló ha continuat en mans del Betis. El Llevant, tot i això, continua organitzat, defensivament no pateix però no dissenya jugades de perill i perd la pilota amb massa facilitat. Encara això, arriba la jugada decisiva en la primera part, en el minut 38. Un ràpid contracolp per la banda dreta de Jason finalitza amb una passada del jove jugador al mig de l'àrea que aprofita Roger per a enviar el baló al fons de la xarxa i avançar el Llevant en el marcador.

Amb l'avantatge de 0 a 1 finalitza una primera part. El Llevant no ha tingut moltes eixides verticals però la seriositat en la línia de rereguarda i la fortalesa defensiva li han permés anar al vestidor amb el resultat a favor.

En la segona part, el Betis ha eixit amb la necessitat d'obtindre la igualada i amb domini de l'esfèric; però en el minut 53, Morales, el màxim golejador del Llevant en Primera Divisió, rep un baló al mig del camp, se'n va de Carvalho, encara Batra que desvia la pilota, però el capità granota aconsegueix controlar el baló, retalla i Morales tanca la cavalcada amb un gran gol.

Els granotes amb el 0-2 al marcador juguen amb comoditat molt ben replegats tàcticament, desfan amb facilitat les aproximacions del Betis, sense perill, a l'àrea llevantinista. A poc a poc el Llevant es creix, controla el partit defensivament i es mostra molt perillós en els contracolps.

El bètics, sorpresos, estan KO i només en el minut 88 un xut d'Inui obliga a una excel·lent aturada d'Oier. Però encara faltava el tancament definitiu i en el minut 94, Morales encara Pau i aconsegueix el tercer i definitiu gol llevantinista.

En definitiva, sense patir, els homes de Paco López inicien la temporada amb 3 punts a l'estadi Benito Villamarín amb un gran partit tàctic, amb una excel·lent imatge i amb dos gols del capità Morales.