El Llevant jugarà la Champions

L'equip granota ha vençut l'Athletic per 4-0 i ha certificat la classificació per la màxima competició continental a falta de dues jornades perquè acabe la Lliga

Les jugadores granota celebren un dels gols
Les jugadores granota celebren un dels gols / La Liga

El Llevant és equip de Champions. L'equip granota ha arredonit una gran temporada amb la classificació per a la màxima competició continental del futbol a falta de dues jornades perquè concloga la Lliga. La contundent victòria contra l'Athletic Club de Bilbao (4-0) li garanteix jugar contra els millor equips d'Europa la temporada que ve. 12 anys després la camiseta blaugrana tornarà a passejar pel continent.

Les granota en tenien prou si la Reial Societat no guanyava el seu partit contra el Reial Madrid per a certificar la classificació per a la Champions. Però amb una victòria no depenien d'altres resultats. I no han deixat lloc al dubte. En una gran primera part, el Llevant ha deixat el partit quasi vist per a sentència. Els gols de Toletti, Esther i Zornoza li han donat un còmode avantatge. Andonova, ja en la represa, ha completat la festa amb un golàs des de 40 metres que ha suposat el quart i definitiu.

L'equip de María Pry tanca així un any magnífic en què, a més de complir el somni europeu, ha disputat les finals de la Supercopa d'Espanya i la Copa de la Reina. Això sí, en les dues jornades que queden les granota es juguen acabar la Lliga segones, una posició que ara ocupa el Reial Madrid. Si ho aconsegueixen, només jugaran una única ronda prèvia de la Lliga de Campions. Però si no ho fan, n’hauran de disputar dues a partir del 18 d'agost en un format de semifinal i final contra dos rivals diferents.

El València guanya l'Sporting de Huelva i es manté huité

El València ha superat l'Sporting de Huelva amb gols d'Anita Marcos, Carla Bautista i Candela Andújar (3-1) i continua huité en la Primera Iberdrola, el lloc més alt al qual pot aspirar amb dues jornades encara en joc.

En una primera part amb forces igualades, el València s'ha avançat en el marcador gràcies a una acció a pilota parada en el minut 15, Anita Marcos ha enviat al fons de la xarxa una assistència de Torrodà. Ja en la represa, Carla Bautista ha ampliat l'avantatge local amb un gol de penal, i poc després Jennifer Morilla ha tornat a posar emoció al partit amb el 2-1. Candela, amb un gol en el 87, ha sentenciat la victòria.