El Llevant ja toca la permanència

Dos gols de Bardhi i un de Morales donen la victòria al Llevant a San Mamés.

Bardhi, amb dos gols, protagonista de la victòria del Llevant
Bardhi, amb dos gols, protagonista de la victòria del Llevant / EFE

Bardhi, que ha tornat a l'equip titular després de tota una volta sense estar en l'onze inicial (l'últim partit en què va jugar des de l'inici va ser en la jornada 15 precisament contra l'Athletic de Bilbao al Ciutat de València el 10 de desembre) aconsegueix el seu primer doblet com a granota i afavoreix una victòria que ha arredonit Morales en el minut 89 amb un ràpid contracolp. Tres punts a San Mames que deixen el Llevant amb 9 punts de diferència respecte del Deportivo. Divendres, contra el Sevilla, els granotes poden confirmar la permanència en Primera Divisió en un partit en què no estarà Lerma, que ahir va veure targeta groga i haurà de complir sanció.

El Llevant ha eixit atacant la porteria de Kepa conscient del salt per a la permanència que seria aconseguir els tres punts a Bilbao. Així, en el minut 6 Morales no arribava a una centrada des de la banda esquerra amb tot a favor per a rematar. Un minut després, els granotes han llançat el primer còrner, però la jugada acabava al camp contrari i finalitzava amb un gran gol des de fora de l'àrea de Raúl García, imparable per a Oier. Un gol que avançava l'Athletic Club.

Tot i això, els granotes no s'han replegat i han utilitzat la tàctica del contracolp amb la verticalitat que ofereix la rapidesa dels seus laterals incorporats a l'atac contínuament.

En el minut 10, Boateng ha tingut l'oportunitat d'empatar des de l'àrea xicoteta, però Kepa ha salvat el gol del Llevant, que només tres minuts després disposava d'una altra ocasió de gol. Aquesta vegada Coke ha tingut l'ocasió a les seues botes. El madrileny, després d'un rebuig, es troba amb el baló al punt de penal i no encerta a enviar l'esfèric al fons de la xarxa.

El domini és altern, tot i que són els homes de Paco López qui més perill creen. En el minut 38 després de 3 còrners consecutius, Postigo remata a les mans de Kepa. El Llevant no es rendeix i en el minut 40 Bardhi aprofita una falta des de la banda esquerra per a marcar el gol de l'empat.

Només dos minuts després, quasi des del mateix angle, el jugador de Macedònia ha tornat a superar la tanca dels defensors rivals per a enviar el baló al fons de la xarxa de forma directa i aconseguir la remuntada reflectida en el marcador, 1 a 2. Un resultat amb què el Llevant ha arribat, per davant, al temps de descans.

En la segona part, l'Athletic ha eixit amb l'objectiu de prendre la iniciativa en el joc, En els primers moments Susaeta creua molt el baló que se n'ix per l'esquerra de la porteria d'Oier. En el minut 50, els locals han llançat el primer còrner, però la defensa granota tancava línies i no deixava espais als locals, tot i que arribaven amb comoditat a l'àrea. El conjunt basc arriscava, tot i ser sabedors de la perillositat de la rapidesa dels granotes en els contracolps. En el minut 56, una autopassada de Morales deixava el ràpid jugador llevantinista sol davant de Kepa, però la defensa local enviava el baló a còrner.

En el minut 61 de nou l'ocasió de gol és per a l'equip del Cuco Ziganda, Susaeta llança un remat que obliga Oier a traure la mà esquerra per a rebutjar l'esfèric que li cau a San José, que no encerta en la rematada final. Assetjant l'àrea granota, és l'Athletic qui domina el partit i Williams, en el 65, tot sol, erra una rematada des de la banda dreta que Postigo envia a còrner.

El Llevant intenta aprofitar les línies avançades dels locals per a posar-li velocitat als seus contracolps. Primer Morales i després Luna disposen de noves ocasions dels granotes que no es consoliden en ocasions clares de gol. Tot i això, en el minut 74 Raúl García una altra vegada té l'oportunitat d'empatar, però envia el baló per dalt del travesser.

En el minut 77, quan el Llevant ja havia fet un canvi, es lesiona el capità Pedro López i entra el jove Jason. El patiment s'aliava de nou amb el conjunt granota. En el 84, Williams remata per dalt una molt bona ocasió del conjunt basc. Un minut després, és Roger qui no aprofita un contracolp en solitari i dins de l'àrea, en un dos per a un davant de Kepa, remata desviat.

Però de nou a les acaballes del partit, en el minut 89, el comandant Morales arredoneix la victòria i envia el baló al fons de la xarxa després de superar per dalt l'eixida de Kepa.

Victòria molt treballada amb tres grans gols granotes en un partit en què l'equip de Paco López va saber reaccionar per a acostar-se a la permanència en la màxima categoria del futbol nacional.