El Llevant guanya el trofeu Delikia davant el València

El primer derbi del cap de setmana entre el Llevant i el València s'ha produït a Oliva. Al trofeu Delikia han guanyat les granotes, per la mínima, amb gol de Maitane al minut 72.

Les jugadores del Llevant celebren el títol
Les jugadores del Llevant celebren el títol / / À Punt

Pocs dies abans d'iniciar-se la Lliga Iberdrola, el Llevant i el València han demostrat que han configurat dos equips que enguany poden plantar cara als dos grans favorits de la competició, At. Madrid i FC Barcelona. En el primer trofeu Delikia, disputat a Oliva, els dos equips valencians han protagonitzat un duel intens, atractiu, amb moltes oportunitats però resolt per la mínima a favor del Llevant amb gol de Maitane al minut 72.

Els primers 20 minuts de l'encontre han sigut molt anivellats, pràcticament sense oportunitats clares, un partit tàctic en què els dos equips estudiaven el rival. Tot seguit han vingut els millors moments d'este primer temps. La primera gran oportunitat al minut 21 amb una bona internada del Llevant, un contracolp conduït per Alharilla que finalitzava amb un llançament que eixia ajustat al pal dret de la porteria valencianista.

La resposta blanca venia al minut 24 amb una volea de Van der Berg que obligava a intervenir a Sandra Torres.

El partit semblava entrar en una dinàmica d'oportunitats constants. Així, tot seguit venia l'oportunitat més clara per a les jugadores granotes. Sonia Bermúdez, des de la frontal de l'àrea, llançava la pilota al travesser.

Amb aquesta clara oportunitat, els dos equips tornaven a la senda del respecte mutu fins al minut 44, quan Coleman buscava l'escaire del Llevant i obligava a lluir-se a Sandra Gómez. No hi havia temps per a més. La balança continuava equilibrada després dels primers 45 minuts i el marcador sense moure's.

Després del pas pels vestidors, el partit es reprenia amb intensitat al joc. La primera ocasió de perill no tardava a arribar. Una falta perfectament dibuixada per Sonia Bermúdez que trobava una millor resposta d'Enith, qui havia entrat en esta segona meitat per a defensar la porta del València.

El Llevant era més incisiu de cara a porta. D'esta manera, una jugada d'Alharilla forçava la treta des del cantó que anava a trencar l'empat. Sonia buscava el punt de penal i trobava el remat de Maitane per a fer l'1 a 0. Era el minut 72.

Eren moments complicats per al València a qui li costava desfer-se de la pressió del Llevant. Les oportunitats se succeïen, però el marcador ja no tornaria a moure's. El Llevant es proclamava campió del trofeu Delikia.