El Llevant guanya en el minut 99

El Llevant guanya un partit en què el VAR ha anul·lat 4 gols i ha assenyalat un penal. El Getafe no jugarà a Europa.

El VAR ha anul·lat un gol de Roger
El VAR ha anul·lat un gol de Roger / EFE

Aquesta crònica comença pel final. El partit ha tingut en total 20 minuts de temps afegit. Això no s'havia vist mai. I entre tant de temps de joc, el Llevant i en aquest cas Coke, ha marcat en l'última jugada. 1 a 0 i gràcies. Gràcies, la veritat, al VAR.

Per parts. Mata ha avançat el Getafe en el minut 15. Un gol de cap que, després de 2 minuts de revisió ha anul·lat De Burgos Bengoechea. Començava el recital. Com toca, ja que aquesta és la lliga del VAR, l'ajuda arbitral ha decidit si un altre gol, en aquest cas d'Ángel en el 33, era o no era vàlid. Han hagut de recórrer al plom i el nivell per acabar anul·lant-lo. I el joc, 2 minuts més parat. Poc després, més treball per als ocupants de la sala VOR que controlen el VAR des de Madrid. S'han guanyat la paga, de veritat, tot i que han tardat 5 minuts més per a no concedir un gol marcat per Roger en el 39. Aquest és el resum d'una primera part molt accidentada, plena de fores de joc mil·limètrics, que finalitzava en el 55. Un allargament per a quedar-se ben a gust.

I hi ha hagut un quart, sí, i en aquest cas era el tercer no comptabilitzat en el caseller del Getafe. L'exllevantinista Ángel tornava a marcar però... després de cometre falta sobre Koke Vegas. De Burgos Bengoechea, a instàncies del VAR, revisa l'acció en el monitor i acaba assenyalant la infracció. Tot i que la frase feta no és exactament així, en aquest cas valdrà: no n'hi ha 4 sense 5. En el minut 70 es produeix la cinquena jugada revisada pel VAR. Una mà de Postigo dins l'àrea que de primeres l'àrbitre no veu però que acaba convertint-se en penal. Mata xuta i l'envia al pal. El llançador infal·lible, el xutador que havia convertit 25 penals consecutius, ha errat. Quan no toca, no toca.

Arribats a aquest punt cal tindre un reconeixement amb la persona que més ha treballat en el partit. Qui estava en el VAR? És malagueny, també àrbitre de Primera Divisió i li diuen Mario Melero López. Sense les seues apreciacions, sense l'ajuda oferida a De Burgos Bengoechea, el Llevant haguera perdut però ha acabat guanyant; el Getafe haguera guanyat i s'haguera classificat per a jugar a Europa però ha acabat perdent. Així és el futbol.