El Llevant guanya a casa i el València trau un punt fora

Les granotes s'han imposat per la mínima a l'Espanyol (1-0) i les blanc-i-negres han empatat a dos contra la Reial Societat.

Esther, en una acció del partit contra l'Espanyol
Esther, en una acció del partit contra l'Espanyol / La Liga

Els dos equips valencians de la Lliga Iberdrola han tret bons resultats en la jornada 12. El Llevant ha sumat tres punts més en el duel contra l'Espanyol i el València ha tret un punt important a Zubieta contra la Reial Societat.

A la Ciutat Esportiva de Bunyol les granotes han guanyat 1 a 0 en un partit pla, sense molt de perill. Al minut 24, Esther ha avançat les locals de penal, en el seu nové gol 9 en 10 partits que la situen com a pitxitxi, empatada a dianes, amb Ludmila de l'Atlètic de Madrid i Asllani del Reial Madrid. El duel ha continuat sense ocasions. Al 84, el conjunt granota ha tingut una oportunitat d'augmentar el marcador, de nou de penal. Però la portera Montse Quesada ha parat el xut d'Irene Guerrero. Els nervis dels dos equips s'han reflectit en el joc dels últims minuts. Al minut 88, l'Espanyol s'ha quedat en inferioritat numèrica per l'expulsió d'Elba Vergés per roja directa, després d'una entrada a Eva Navarro. Amb aquesta victòria, el Llevant ocupa la cinquena plaça amb 22 punts, però amb un partit menys que l'Atlètic de Madrid i la Reial Societat.

Per la seua banda, el València ha començat encaixant un gol de la Reial Societat al minut 6, obra de Franssi. Un quart d'hora després, Bea Beltrán ha empatat el partit amb una rematada amb la dreta des de la frontal de l'àrea. En la segona part, el conjunt valencianista s'ha posat per davant en el marcador amb una altra diana de la defensa madrilenya, aquesta vegada de penal. Però també des dels onze metres, les basques han empatat el partit, mitjançant Nakahari. El València han aconseguit puntuar fora de casa, tot i que fa quatre jornades que no coneix la victòria, i se situa en desé lloc.