El Llevant, a la final de la Supercopa (1-3)

L'equip de José Luis Sánchez Vera s'ha imposat a l'Atlètic de Madrid

Les jugadores del Llevant celebren el gol d'Ángela Sosa
Les jugadores del Llevant celebren el gol d'Ángela Sosa / Angel Martinez (RFEF)

El Llevant ja espera rival en la final de la Supercopa d'Espanya després de superar 1-3 l'Atlètic de Madrid a l'Estadi Municipal de Butarque (Leganés). S'enfrontarà dissabte al Barcelona, que ha guanyat el Reial Madrid en l'altra semifinal (4-0).

L'equip granota s'ha avançat en el marcador al minut 8 de penal a instàncies del VAR. La defensa Medina havia agranat la davantera Mayra Ramírez i no havia tocat el baló. Angela Sosa, de llançament ras i ajustat al pal, ha transformat la pena màxima. Les matalaferes han igualat a un en una gran jugada col·lectiva i el remat final de la nigeriana Ajibade. Les forces continuaven molt anivellades i la defensa llevantinista, Nuria Mendoza, ha tret de la ratlla de gol el que haguera sigut el 2-1.

La segona meitat no ha estat tan brillant com la primera. Les granota només han tingut dues ocasions sense excessiu perill amb Mayra i Andonova com a protagonistes. Per part de les madrilenyes, Eva Navarro ha obligat la portera llevantinista Holmgrem a eixir de l'àrea per a rebutjar el perill.

En la pròrroga, el Llevant ha estat a punt de desnivellar el marcador amb un remat de Silvia Lloris des del segon pal al minut 96. Millor fortuna ha tingut al 115. Daniela ha fet un centre a l'àrea i Gabi Nunes ha fet el gol que li dona el passaport a la final de dissabte. La mateixa futbolista brasilera ha sentenciat el partit en l'últim minut per a fer el seu doblet.