Llevant-Eibar: torn de la Lliga després de sofrir en Copa

L'equip basc mai ha guanyat al Ciutat de València, on el Llevant només va perdre un partit el 2020.

El Llevant va començar l'any amb derrota contra el Vila-real a l'estadi de la Ceràmica / Efe

El Llevant rep aquest diumenge l'Eibar en un duel molt igualat: els dos equips estan separats per només un punt en la classificació de la Lliga i un triomf els permetria fer un pas avant i deixar el rival més prop del descens.

L'equip granota va començar l'any amb derrota contra el Vila-real a l'estadi de la Ceràmica i també va patir per a classificar-se per a la tercera eliminatòria de la Copa del Rei. Contra el Portugalete, un gol de Sergio León en el descompte va evitar la pròrroga i va fer el pas als de Paco López, que s'enfrontaran al Fuenlabrada en els setzens de final del torneig.

Qui no va poder evitar el temps extra va ser el seu pròxim rival, l'Eibar, que, tot i passar de ronda en la Copa va deixar una mala imatge contra Las Rozas. Després d'anar guanyant 0-3 al minut 70, l'equip de Segona B li va empatar l'eliminatòria i va forçar la pròrroga, que va desequilibrar Bryan Gil.

El jove jugador, cedit pel Sevilla i una de les sensacions d'aquest inici de temporada, no estarà contra el Llevant per unes molèsties. En el conjunt granota també seran baixa José Campaña i Enis Bardhi per lesió i també Rubén Vezo i Rober Pier, que encara segueixen aïllats per coronavirus.

El Ciutat de València inaugura 2021 amb la intenció de repetir el bagatge de l'any passat, quan el Llevant només va perdre un partit en el seu estadi. L'escenari del partit no li va bé a l'Eibar, que mai ha guanyat a València, encara que les seues dues últimes visites es van resoldre amb empat.

Al Llevant, per la seua part, se li resisteix el primer partit a casa: en l'última dècada només ha sigut capaç de guanyar tres dels partits inaugurals de l'any en la Lliga. La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d'À Punt, en el programa Des de la banda, a les 14:00 h, amb la narració de Xavi Alberola i els comentaris de Sergio Ballesteros.