El Llevant continua avant en la Copa del Rei després d'eliminar el Lugo (2-0)

El Llevant estarà en el bombo dels huitens de final, tot i que ha patit per aconseguir la victòria.

Coke, autor del primer gol del Llevant, lluita pel baló entre contraris
Coke, autor del primer gol del Llevant, lluita pel baló entre contraris / Efe

Fins al minut 80 ha hagut d'esperar el Llevant per a obrir el marcador que el classifica per als huitens de final de la Copa del Rei. L'empat a un de l'anada semblava un marcador perillós i el Lugo ha sabut afrontar el duel plantejant un partit a l'espera de les oportunitats en el contracolp.

El Llevant ha començat amb titubejos l'enfrontament i en el primer minut del partit ha patit un esglai amb el xut des de fora de l'àrea de Juan Muñiz, que ha pegat en el pal.

Tot i això, el Llevant ha reaccionat ràpidament i en el minut 6 Mayoral no ha encertat a marcar una clara rematada a gol. En la jugada posterior, després d'una treta de córner, és Coke qui arreplega un baló solt en l'àrea de l'equip gallec però el seu xut el trau des de la mateixa línia de gol Campillo.

En el minut 16, en un mà a mà entre Mayoral i el porter Alberto Varo, el futbolista cedit pel Reial Madrid la creua massa i el baló, sorprenentment, no acaba en el fons de la xarxa. No tenia sort Mayoral, que no aprofitava la superioritat del Llevant.

El ritme del partit era coper, i s'ha anat d'una àrea a l'altra amb ocasions originades moltes vegades per errades dels dos equips.

Amb aquesta conjuntura, el Lugo ha disposat d'una nova oportunitat en el minut 19 quan una errada defensiva no l’han aprofitada els davanters gallecs i el baló es passeja per l'àrea xicoteta sense trobar rematador.

Es mantenia el guió del partit i en el minut 27 ha sigut Dwamena qui no ha encertat per a espentar el baló a poc menys de dos metres de la línia de gol després d'un centre des de l'esquerra de Simon. Dwamena ho ha tornat a intentar uns minuts després, ha fet un regateig el seu defensor i el baló ha eixit per la línia de fons a córner, una jugada que ha provocat un aldarull entre els jugadors dels dos equips que ha acabat amb targeta groga per a Cabaco.

El Llevant ja era el dominador del partit tot i que el Lugo intentava aprofitar els contracolps per a acotar-se a l'àrea granota, però el partit ha arribat al descans amb empat a 0 en el marcador.

La represa ha començat amb una ocasió local i una jugada protestada com a penal. L'equip granota mostrava les seues intencions de sentenciar prompte el partit ja que un gol visitant eliminava els homes de Paco López. Vukcevic, Prcic o Boateng han sigut els primers protagonistes en aquesta segona part però no ha arribat a finalitzar les oportunitats originades, mentre que Aitor es mostrava segur davall dels pals davant les rematades gallegues.

En el minut 51 ha sigut de nou Boateng qui de cap ha enviat el baló fora de poc. Però el Lugo ha augmentat la seua confiança en desfer amb comoditat aquestes ocasions.

Per la seua part, Paco López veia perillar el pas de l'eliminatòria i a dos rematades del Lugo, la primera desfeta per Cabaco i la segona parada per Aitor Fernández, l'entrenador de Silla ha donat entrada en el partit a Jason en substitució de Boateng i ha canviat el sistema de joc per a dissenyar un dibuix amb un 4-4-2.

El Lugo ha furtat un baló i en una ràpida jugada Aitor ha parat la rematada, la jugada ha continuat i el rebuig l'ha enviat per dalt el davanter gallec. La rapidesa en la verticalitat  del conjunt visitant en les seues accions ha originat l'entrada de Campaña en el mig del camp per a intentar controlar la possessió de baló.

En el minut 73 Dwamena ha deixat un baló a Campaña, que ha entrat des de la línia del mig del camp i ha enviat l'esfèrica al pal, el rebuig no l'ha aconseguit rematar Borja Mayoral que, amb el porter visitant descol·locat, ha envia el baló fora sorprenentment per a la graderia del Ciutat de Valènciat. L'entrenador granota, després de l'últim esglai que ha protagonitzat el Lugo, ha fet un últim canvi, Moses Simon ha deixat el terreny de joc  i ha entrat al camp Rochina.

Un minut després, en la treta d'un córner de Campaña des de l'esquerra, Coke  ha aconseguit fer el primer gol granota amb una bona rematada.

Amb Campaña i Rochina en el camp, l'equip llevantinista s'ha mostrat molt més còmode i les ocasions es repetien amb ràpides cavalcades des de les bandes que afavorien els centres a l'àrea, encara que Aitor ha sigut clau en els últims minuts amb el Lugo bolcat sobre la porteria granota. En una d'aquestes jugades, en el minut 92, ha pujat el porter gallec a rematar un córner però el rebuig l'ha aprofitat el Llevant i Dwamena, sense porter, ha aconseguit anotar el 2-0 definitiu per a classificar el Llevant per al sorteig dels huitens de Copa que tindrà lloc el dijous que ve a la Ciutat del Futbol de Las Rozas.