El Llevant construirà la seua ciutat esportiva al barri de Natzaret

Ocuparà una superfície de 99.000 metres quadrats i tindrà un miniestadi amb capacitat per a 3.000 espectadors.

El Llevant construirà la seua ciutat esportiva al barri de Natzaret

Ja és oficial. El president del Llevant Unió Esportiva, Quico Catalán, ha presentat el projecte de la nova ciutat esportiva. La construiran damunt de l'antiga escola de futbol de Benimar, al barri de Natzaret, a València. Ocuparà una superfície de 99.000 metres quadrats. I tindrà un miniestadi per a 3,000 espectadors i un pavelló cobert per a prop de 2.500. A més, hi haurà sis camps de futbol 11 i una residència per a un centenar de futbolistes. El projecte té un pressupost d'entre 11 i 14 milions d'euros.

La tramitació de l'expedient ja ha començat. Si tot ix com s'espera, les obres començaran d'ací a un any i la ciutat esportiva podria ser una realitat d'ací a dos anys i mig.

L'alcalde de València, Joan Ribó, ha destacat que és un projecte de regeneració urbana complicat. Necessitaven trobar una superfície de quasi 100,000 metres quadrats dins de la ciutat sense que afectara les zones d'horta protegides. I ha destacat que la nova Ciutat Esportiva del Llevant podria donar una solució urbana definitiva a l'antic llit del Túria quan arriba a la mar.

Premis als valors humans i acadèmics

La notícia de la nova Ciutat Esportiva ha saltat durant la gala d'entrega dels Premis Acadèmics i Humans Manu de la Paz. Uns guardons que lliuren als jugadors i jugadores de totes les categories dels diferents equips del Llevant i  la fundació del club que han destacat pels valors esportius, acadèmics i humans.

El premis, que enguany compleixen la 13a edició, porten el nom de Manu de la Paz, un porter que va pertànyer al planter granota i que va morir, amb només 17 anys, després d'una llarga lluita contra la leucèmia. Els pares i la germana han estat presents en l'acte i per a ells ha sigut un dels aplaudiments més emotius de la nit.

Hi ha hagut guardons per a totes les categories i enguany per primera volta també per als equips d'Handbol Marni. En el primer equip de futbol del Llevant, Rober Pier ha rebut el premi als valors acadèmics i Coke Ándújar, el premi als valors humans. 

El president de la Generalitat, Ximo Puig, ha tancat l'acte. Ha donat l'enhorabona al Llevant pels èxits esportius. I per la celebració d'aquests premis on els grans guanyadors són els valors.

També et pot interessar

stats