El Llevant certifica la permanència amb una victòria contra Las Palmas

L'equip granota ha guanyat per 2-1 un rival directe i s'assegura virtualment la salvació en Primera Divisió.

El jugadors del Llevant celebren la victòria
El jugadors del Llevant celebren la victòria / EFE

Amb #SobrenLesParaules l'afició llevantinista ha rebut el seu equip. Un agraïment que no ha pogut ser més oportú per a descriure l'ambició que han demostrat els de Paco López, lluitant fins al final, per a deixar tancada virtualment la permanència en Primera Divisió contra un rival directe com Las Palmas. Victòria per 2-1, que ha tancat Campaña en el minut 92. Amb Paco López a la banqueta, el Llevant suma 10 punts de 12 possibles. Els granotes estan a 8 punts del descens, que marca el Deportivo de la Corunya, mentre que Las Palmas es queda a 10.

Xoc de necessitats

Una cosa és la necessitat i una altra, la urgència. Aquesta ha sigut la diferència entre el Llevant i Las Palmas en la primera part. Els granotes s'han vist superats per la pressió dels canaris, cosa que ha impedit als de Paco López trenar el seu joc i perdre alguna pilota en zones compromeses. De fet, en el minut 5, un mal rebuig en un baló llarg ha permés a Ezequiel plantar-se tot sol davant d'Oier, que ha eixit amb fermesa fent una parada que podria haver marcat el signe del partit.

A poc a poc, el Llevant s'ha fet present en el camp, amb dos accions de Roger vora el quart d'hora. La primera, una centrada que Gálvez ha tocat el just perquè Pazzini no rematara al segon pal. En l'altra, el davanter de Torrent no ha engaltat bé amb l'esquerra, després d'una bona recuperació de Lerma al migcamp. Una acció semblant l'ha protagonitzada Pazzini en el minut 26. L'italià, dins de l'àrea, ha optat per la passada i no per la rematada amb l'esquerra. Un atent Oier ha desbaratat un bon xut de Halilovic des de la frontal.

Fins a aquest moment el Llevant ha acusat la poca entrada en acció de Morales. I precisament, en el 35, una recuperació de Campaña l'ha conduïda el mateix Morales per la banda esquerra fins al cor de l'àrea. El mal rebuig de Gálvez a la passada arrere del granota l'ha aprofitat Koke, que només ha hagut d'espentar la pilota a la xarxa per a anotar l'1-0. Amb un xut potent de Pazzini, parat per Chichizola, han arribat al descans.

De l'angoixa al somni

Amb una jugada individual per la banda esquerra que Morales ha rematat fora, ha començat la segona part. Semblava que l'esperança d'augmentar les diferències en el marcador tocaven a la porta. Lluny d'això, les jugades a baló parat han tornat a penalitzar el Llevant.

L'estratègia en una treta de falta l'ha acabada rematant, tot sol en l'àrea, David García en el minut 49. Empat a un. Un gol que han acusat els de Paco López. Calleri, sol davant de la porta d'Oier, ha enviat per dalt de la porteria una centrada de Halilovic. Han sigut uns minuts d'angoixa. Un miratge, perquè l'últim quart d'hora ha sigut de colors blau i grana. Morales, en l'elaboració, i Roger, en la finalització, han començat a obrir la porta a la victòria amb una ocasió que el davanter, a porteria buida, ha rematat a mans del porter canari. El mateix Roger ha creuat massa, en el 82.

A pesar de jugar amb un menys per la segona groga a Koke, el Llevant no s'ha rendit i ha esgotat les possibilitats fins al final. Morales ha tornat a ser clau en una contra que ha acabat a les botes de Campaña. El sevillà ha tingut la sang freda per a col·locar una rosca al segon pal i fer realitat el somni de la victòria amb un 2-1. Era el minut 92 i el Ciutat de València ha esclatat d'alegria, conscient que celebraven un gol que ben bé val la permanència virtual. La festa l'haurien poguda arredonir amb una última ocasió de Morales en el minut 93. En definitiva, un partit ple d'emocions fins al final i per al qual falten paraules per a descriure'l.