El Llevant busca la sorpresa davant el totpoderós Barça

L'equip granota juga aquest diumenge la final de la Copa de la Reina contra el campió de la Lliga i la Copa d'Europa

Les jugadores granota celebren el pas a la final de la Copa de la Reina
Les jugadores granota celebren el pas a la final de la Copa de la Reina / Twitter: @LUDfemenino

El Llevant busca aquest diumenge a l'estadi de Butarque (Leganés) guanyar el seté títol de la Copa de la Reina en la huitena final que juguen d'aquesta competició. El repte serà majúscul, ja que davant tindran, ni més ni menys, que al vigent campió de la Lliga i de la Champions, el Barcelona.

L'equip blaugrana compta els partits per victòries tant en la Primera Divisió, com en la Copa de la passada temporada, que es va resoldre el 13 de febrer d'enguany a causa de la pandèmia, i en la present edició d'enguany. Només el Manchester City, en la tornada dels quarts de final de la Lliga de Campions, i l'Atlètic de Madrid, en la semifinal de la Supercopa -en els penals- han pogut derrotar les catalanes, encara que el triomf de les angleses va ser intranscendent.

El Llevant ja ha patit l'equip de Lluis Cortés en els dos partits de Lliga d'aquesta temporada: a Bunyol va caure per 0-3 i en el Johan Cruyff va ser golejat per 7-1. No obstant això, esperonat pel triomf in extremis en semifinals sobre l'Atlètic de Madrid, l'equip de María Pry, encara aquesta final amb el somni de trencar els pronòstics.

L'entrenadora del Llevant, María Pry, ha assegurat que tenen "armes per a poder combatre el Barcelona", segons ella, l'equip més complet al qual s'han enfrontat i les grans favorites. Tot i això, ha admés que les catalanes també tenen febleses.

"És una final i no tinc cap dubte que les meues jugadores s'ho deixaran tot en el terreny de joc per a poder alçar el títol", ha apuntat. Per a Pry, la clau de la final per al Llevant és ser un equip, treballar molt a l'àmbit defensiu i ofensiu, i no perdre la identitat.

"Una cosa que no farem segur és abaixar els braços, com vam demostrar l'altre dia en les semifinals davant l'Atlètic de Madrid; fins a l'últim minut, el Llevant sempre estarà viu", ha conclòs.

El Llevant va guanyar sis títols de Copa entre el 2000 i el 2007, però va perdre l'última final que va jugar en caure davant el Rayo Vallecano el 2008. Amb la presència en la final, l'equip granota s'ha assegurat ja la presència en la Supercopa de la temporada que ve, en un any on també té pràcticament assegurada la classificació per a la Champions.

La retransmissió del partit es podrà seguir en la ràdio d’À Punt, en el programa Des de la banda, des de les 20:00 h, amb Jordi Sanchis, la narració de Raül Pina i els comentaris de Patrícia Campos.

També et pot interessar

stats