Pena màxima (2-3)

El Llevant perdona la vida al Barça en errar un penal amb 1-0 i acaba perdent tres punts d'or per la permanència

Ter Stegen atura el penal de Roger
Ter Stegen atura el penal de Roger / Biel Aliño (Efe)
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
09 d'abril 2022 - 22:27 Actualitzat: 10 d'abril 2022 - 23:41

El Llevant ha deixat escapar almenys un punt contra el Barça en un partit boig del Ciutat de València en què ha disposat de tres penals (2-3). L'equip granota ha fallat un penal amb 1-0, però ha aconseguit tornat a empatar a dos novament des dels onze metres. I quan ja semblava que almenys salvaria un punt, Luuk de Jong, en el temps afegit, ha deixat sense sumar els de Lisci, que es queden a set punts de la salvació a falta de set jornades.

Xavi ha donat descans a Pedri i el Barça ha trobat a faltar la clarividència del canari davant un Llevant ben ordenat en defensa i que creava perill en les transicions a camp obert. El valencià Ferran Torres ha tingut la millor ocasió dels catalans, però el seu llançament no ha pogut superar Dani Cárdenas. Tot i això, a mesura que passaven els minuts, l'equip culer es trobava més incòmode i els granotes començaven a arribar a la porteria defesa per Ter Stegen. De fet, l'alemany han evitat el gol local després d'una gran acció individual de Morales, que no ha acabat dins la porteria perquè Éric García ha tret la pilota en la mateixa línia.

En la represa, Ferran ha tornat a obligar Cárdenas a salvar el seu equip. Quan semblava que els catalans es despertaven, una acció infantil de Dani Alves sobre Son en l'àrea ha donat un penal al Llevant. Morales, que ja va marcar els dos gols contra el Vila-real, no ha perdonat i ha avançat l'equip granota. I quan el Ciutat de València encara celebrava el gol, a penes tres minuts després, els de Lisci han disposat d'una altra pena màxima per mans d'Éric. Aquesta vegada, inexplicablement, Morales li ha cedit la pilota a Roger. Però el davanter de Torrent no ha pogut superar Ter Stegen i li ha donat vida als culers. De fet, a partir d'aquest moment, el partit ha canviat per complet. L'entrada de Pedri i Gavi també ha tingut alguna cosa a veure.

Tres minuts després d'haver perdonat el 2-0, Aubameyang ha empatat el partit amb una rematada de cap a centrada de Dembélé, en una jugada iniciada per Pedri. I cinc minuts després, el canari ha completat la remuntada del Barça en aprofitar una centrada de Gavi. Del 2-0 a l'1-2 en un dir ai. El Llevant semblava mort, però no estava tot dit. Una errada de Lenglet ha donat una nova oportunitat als granotes des dels onze metres. Tres penals i tres llançadors diferents. Melero ha sigut l'encarregat aquesta vegada. I no ha errat: 2-2. Però encara quedaven deu minuts. I malauradament, Luuk de Jong ha aconseguit el 2-3 en el temps afegit.

Massa cruel per a un Llevant que ja es veia amb almenys un punt. Queda una jornada menys i la distància sobre la permanència és ara de set punts. Difícil, però no impossible. Cal continuar creient, com hui l'equip ho ha fet durant 55 minuts. Diumenge que ve, a Granada, només val guanyar.

També et pot interessar

stats