El Llevant assalta Valdebebas (1-2)

L'equip granota estira la bona ratxa, amb set partits sense perdre i només una derrota en els últims deu.

Els jugadors del Llevant celebren el gol de l'empat de Morales
Els jugadors del Llevant celebren el gol de l'empat de Morales / Kiko Huesca (Efe)

El Llevant tenia una gran oportunitat per a fer un salt en la classificació amb una victòria sobre el Reial Madrid i així ho ha fet. Les coses se'ls han posat de cara des dels primers minuts, amb l'expulsió de Militao, però els de López han sabut jugar les seues cartes amb valentia i atreviment i han remuntat el gol inicial d'Asensio (1-2). L'equip granota estira així la bona ratxa, amb set partits sense perdre i només una derrota en els últims deu.

Amb el vent com a convidat especial, el partit a l’Alfredo Di Stéfano s’ha descompost huit minuts després d'haver començat. Els papers estaven repartits: el Reial Madrid tindria el pes de la pilota i el Llevant esperaria el moment. Però l’expulsió de Militao després d’enderrocar Sergio León, quan l’andalús s’escapava sols i encarava porteria, ha dinamitat les previsions. El Madrid s’ha preparat ràpidament per a jugar al contracolp i així ha arribat el primer gol del partit. La passada de Toni Kross ha trobat Marco Asensio, qui, des del centre del camp, ha cavalcat fins a afusellar Aitor (min. 12). Els llevantinistes han demanat l’anul·lació del gol per un penal previ de Mendy sobre Melero, però l'àrbitre no l’ha considerat.

El Llevant ha buscat l’empat fins a aconseguir-lo per mediació, no cal dir-ho, del comandant Morales (min. 32), molt motivat quan s’enfronta al Reial Madrid. El madrileny ha rematat de primeres i al segon pal un bon centre de Miramón. Encara podrien haver-se posat per davant (també per darrere perquè Asensio ha estat a punt de tornar a marcar) però els intents llevantinistes, amb un Roger especialment mordaç, s’han trobat una vegada i altra amb l’encert de Courtois.

Amb l’oportunitat de Benzema per una errada important de Melero començava la segona part. Però, al cap de pocs minuts, de nou, l’àrbitre ha aclaparat el protagonisme després de decretar penal de Vinicius sobre Clerc en una acció sobre la línia de l'àrea blanca. Els madridistes no convocats rugien des de la grada que havia sigut fora, però Roger llançava des dels onze metres. La mà incommensurable de Courtois evitava, una vegada més, que els granota es posaren per davant. Però no ha pogut tornar a salvar el seus després d’una jugada assajada des del córner i cosida entre Rochina i Bardhi, i culminada pel pistoler de Torrent (min. 78), que tenia guardada la bala del penal errat. Quatre gols en tres partits porta el davanter granota.

Amb el marcador somiat, Paco López, ha intentat tancar els seus amb una defensa de cinc. Era moment d'abaixar revolucions, aguantar i esperar el xiulit final. En definitiva, un triomf molt valuós que deixa el Llevant momentàniament a cinc punts d’Europa.