El Llevant assalta el Bernabéu

Gran victòria de l’equip de Paco López, amb una lliçó de joc al contraatac.

El davanter gal·lés del Reial Madrid brega per un baló amb Roberto Suárez Pier
El davanter gal·lés del Reial Madrid brega per un baló amb Roberto Suárez Pier / Rodrigo Jiménez (Efe)
À Punt Esports
À Punt Esports @apuntesports
Laura Grau
Antolín Miñana
20 d'octubre 2018 - 17:30

El Llevant, amb una parella de luxe, la que conformen enguany Morales i Roger, ha assaltat el Santiago Bernabéu, on ha guanyat per 1-2. Per a l’estadística són els dos gols en contra més matiners que rep el Reial Madrid des del 22 d’abril de 1990. També per a les dades recollides, i per a la història, els més de 460 minuts que han estat els blancs sense veure porteria. Rècord trencat amb el gol de Marcelo a la segona part del partit.

Pressió i contraatac

La consigna de Paco López era clara: pressionar el rival i no deixar-lo respirar. Fruit d’eixa filosofia de joc arribava el primer gol en el minut 6: un error defensiu de Varane provoca que Morales guanye la pilota i deixe enrere Courtois per a marcar el seu quart gol a la Lliga. L’alegria llevantinista es repetia 7 minuts després. El mateix protagonista: mans de Varane, que el VAR adjudica dins de l’àrea. Penal i quint gol de Roger Martí en la competició. 

I el videoarbitratge volia competir en protagonisme. No sols concedia la pena màxima per al Llevant sinó que minuts després anul·lava un gol de Asensio per fora de joc. La primera part acabava amb altre gol no concedit per fora de joc de Toño en l’arrancada de la jugada, cosa que podria haver sigut el tercer del Llevant. Els equips se n’anaven al vestidor quan el Reial Madrid hiperventilava i el Llevant buscava la contra en un partit trencat i amb molta velocitat que volia rematar. 

Esperant el xiulit 

En la segona part salten a la gespa un Reial Madrid més ofensiu i un Llevant arreplegat darrere. Els blancs ho intenten una vegada rere l’altra, però la bona defensa llevantinista i les parades d’un encertat Oier fan avortar repetidament les ocasions dels madrilenys, fins que en el minut 71, Marcelo trenca la pitjor ratxa de cara al gol de tota la història del Reial Madrid. Els blancs veien possible la remuntada i el Llevant semblava inquietar-se. No obstant això, els granotes, tancats en la seua àrea i intentant eixir a la contra, aguanten. 

A les acaballes del partit, l’àrbitre anul·la un gol de Mariano per fora de joc. A més en la última contra de l’enfrontament, el Llevant encara podia haver arredonit el resultat en el mà a mà de Morales amb Courtois, però s’equivoca el comandant i el baló se’n va fora. 

El col·legiat Cuadra Fernández xiula l’ansiat final del partit per als granotes, mentre els blancs veuen com sumen una nova derrota. La continuïtat de Lopetegui queda penjant d’un fil. 

També et pot interessar

stats