El Llevant assalta Anoeta i tanca la crisi amb un triomf de prestigi

Bardhi dirigeix el Llevant i participa en els dos gols, el primer com a autor.

El Llevant ha tancat la crisi amb una victòria de mèrit a Anoeta, on la Reial Societat s'havia mostrat molt forta fins ara (només el Getafe hi havia guanyat). Dirigits per un gran Enis Bardhi, protagonista en els dos gols –en el primer com a autor– i un gran treball col·lectiu, els de Paco López han aconseguit la segona victòria com a visitant d'aquesta campanya (la primera va ser a Leganés) i trencar una ratxa de dos derrotes consecutives.

Onzé onze inicial de Paco López en la temporada. Un equip, amb Miramón, Sergio Postigo, Enis Bardhi, Borja Mayoral i Gonzalo Melero com a novetats. Amb Morales en punta i molt de compromís en el treball, després de la derrota a casa contra l'Espanyol en què Paco López havia reconegut que el equip havia estat fluix, desconnectat.

Quatre ocasions i gol de Bardhi

Abans del primer minut, la Reial Societat ja havia fet dos atacs i un córner. Inici de  partit trepidant. Això sí, molt més perillós el Llevant a la contra, fins a tres molt clares: primer Borja Mayoral, la més clara, sol davant l'exgranota Álex Remiro. Després, Morales tampoc sap resoldre un mà a mà amb el porter i, finalment, Gonzalo Melero, tampoc ha encertat a passada de Morales. Aquesta sèrie d'ocasions granotes ha acabat amb un gol anul·lat a Radoja per un clar fora de joc. La Reial no ha tornat a crear perill fins als 20 minuts, Isak, titular per William José, s'ha esmunyit per la dreta i ha creuat massa la pilota. El Llevant, això sí, ha reduït els espais dels bascos. Però, superada la primera línia de pressió, han creat perill, com l'ocasió de Nacho Monreal.

En el minut 24, ha arribat per fi el gol granota. A la cinquena aproximació amb perill, Enis Bardhi ha marcat amb una vaselina de gran qualitat, després d'una acció d'atac elaborada en què Melero ha trobat el migcampista macedoni que, en el seu retorn a l'equip inicial, ha batut Remiro. El Llevant, a la contra, havia pogut marcar molt abans, però no havia pogut traure avantatge a la seu gran verticalitat. La Reial, això sí, ha pogut empatar als 32 minuts però el suec Isak ha trobat la millor versió d'Aitor, que ha rebutjat a córner un dur tir a boca de canó. En el minut 41, Enis Bardhi, un dels millors d'un gran Llevant en el primer temps, ha sigut protagonista en la jugada del 0-2, en enviar un baló a l'escaire, el rebuig del qual l'ha transformat en gol Borja Mayoral, que ha fet la seua primera diana en l'actual campanya.

William José i Portu, aposta d'Imanol

Amb tot ha eixit Imanol en la segona part, amb Portu i Wiliam José en l'equip. Tant, que als 2 minuts, el davanter brasiler ha fet a la mitja volta l'1-2 en la primera acció del segon temps i ha reeditat l'allau ofensiva de l'inici. També de la mateixa manera, quasi immediatment, l'ha tinguda Morales per al 3-1. Novament, partit sense treva. Als 65 minuts, l'àrbitre, a instàncies del VAR, ha anul·lat una acció en què Bardhi, a centrada de Miramón, ha enviat un baló a l'àrea que ha pegat en el braç d'un defensor basc, i que el col·legiat havia assenyalat com a penal.  Podia haver tancat el partit, però la jugada no ha sigut considerada finalment com a mans en interpretar que el baló ha tocat en el colze, apegat al cos. Poc després, Portu ha estavellat un baló al pal. Partit embogit. En l'afegit, el porter Álex Remiro ha pujat a fer la rematada en un córner, i ha estat a punt de sorprendre un Llevant que ha acabat confirmant el triomf i agafa ànims per a rebre dissabte el FC Barcelona al Ciutat de València.