Liverpool, l'últim gran desafiament abans de la final

El club anglés és el segon equip més llorejat d'Anglaterra

Imatge dels jugadors del Liverpool a Anfield
Imatge dels jugadors del Liverpool a Anfield

El Vila-real s'enfronta aquest dimecres al Liverpool en l'anada de les semifinals de la Champions League i última eliminatòria abans de la gran final que es jugarà el 28 de maig a l'estadi de Saint-Denis de París.

Després d'haver-se enfrontat a la Juventus i Bayern de Munic, els equips més llorejats d'Itàlia i Alemanya, en octaus i quarts de final ara el submarí s'enfronta al segon equip amb més títols d'Anglaterra, però que podria convertir-se aquesta temporada en el que més tinga, ja que només està a un dels 66 que té en possessió el Manchester United, un altre equip al qual ja s'ha enfrontat aquesta temporada en la fase de grups de la Champions League.

El Liverpool és un dels equips històrics d'Europa i amb una gran tradició en competició continental. De fet, és, junt amb el Bayern de Munic, el tercer equip que més tornejos ha guanyat amb 6 per darrere del Reial Madrid i el Milà. A més, alguns dels grans èxits del club han arribat en els últims anys amb una Champions l'any 2019, després d'haver sigut finalista la temporada anterior.

A més, en el campionat domèstic ha guanyat la lliga en la temporada 2019-2020 i enguany acaba d'aconseguir la Copa de la Lliga en la final contra el Chelsea.

Sens dubte el gran poder d'aquest Liverpool és la seua davantera. Uns jugadors elèctrics que saben desmarcar-se i busquen constantment els espais i on el gran referent és l'egipci Mohammed Salah. No obstant això, tot l'atac està més que cobert amb Sadio Mané, Roberto Firmino, Diogo Jota, Luis Díaz o la irrupció del jugador del filial Harvey Elliott.

Però també s'ha de tindre en compte que el Liverpool té en la seua plantilla el millor defensa central del món, el neerlandés Virgil van Dijk i un dels millors laterals drets del món, l'internacional anglés Trent Alexander-Arnold; i que amb un migcamp de qualitat amb Henderson, Fabinho, Thiago Alcántara o el veterà Milner conformen una plantilla temible i capacitada per a aconseguir un altre títol de Champions League.

Però el gran baluard d'aquest Liverpool és el seu entrenador. Jurgen Klopp és un tècnic amb molta personalitat i que imprimeix en els seus equips un dinamisme exacerbat i amb un estil de joc vistós i molt reconegut. Klopp carrega amb el pes de la pressió i la sap gestionar com ningú amb un carisma i unes maneres molt naturals.

També et pot interessar

stats