Les lesions, el malson del València

Javi Gracia i el seu cos tècnic tenen com a principal objectiu rebaixar les estadístiques de futbolistes a la infermeria.

El valencianista Gabriel Paulista disputa una pilota amb el jugador del Llevant José Morales
El valencianista Gabriel Paulista disputa una pilota amb el jugador del Llevant José Morales / Juan Carlos Cárdenas (EFE)

Les lesions són una de les gran preocupacions de Javi Gracia en el començament de temporada del València. L'última baixa ha sigut la del central Gabriel Paulista que amb un trencament muscular estarà fora dels terrenys de joc com a mínim en les pròximes dos o tres jornades. La passada campanya entre la defensa, el mig del camp i la davantera n’hi va haver més de 40. Enguany Gracia i el seu cos tècnic s'havien marcat com a objectiu prioritari reduir les xifres, però la realitat assenyala tot el contrari.

En un mes i mig de pretemporada ja han passat 11 jugadors per la infermeria:

  • Kondogbia i Soler, 3 setmanes de baixa per positiu de coronavirus.
  • Gameiro, Mangala, Cillessen, Jason, Lato, Soler i Txérixev, amb diferents problemes musculars.
  • Uros Racic, amb mal de queixals.
  • Diakhaby, amb bambolles als peus.

Les baixes, llasten el treball i la previsió del tècnic que es mostra crític: "Ens preocupen tots els contratemps. Som crítics amb la situació i estem pendents de saber per què passen i tractar de millorar-ho perquè sempre ens hem caracteritzat per reduir les lesions i tindre un bon nivell físic".

Amb les lesions i la falta de reforços, l'eix de la defensa quasi no té efectius per al pròxim partit de Lliga. Amb Mangala i Paulista fora de combat i el dubte de Diakhaby, Hugo Guillamon, que no ha jugat ni un minut amb Gracia és, si Meriton no fitxa un defensa en temps rècord, l'únic central disponible per a rebre l'Osca aquest dissabte en el tercer partit de Lliga.

També et pot interessar

stats