Leganés 0, Llevant 3. Pluja de gols a Butarque

Victòria contundent del Llevant al camp del Leganés, per 0-3.

El Llevant s'imposa 0-3 al Leganés i suma 43 punts en la classificació
El Llevant s'imposa 0-3 al Leganés i suma 43 punts en la classificació / LaLiga

Quarta victòria consecutiva del Llevant en Lliga per a consolidar l'excel·lent estat de forma en què acaba la temporada l'equip de Paco López, que, amb estos tres punts, se situa en el lloc 16 de la classificació, per davant del Leganés.

Una primera part molt igualada

El duel entre el Llevant i el Leganés arribava amb l'objectiu de la permanència en Primera aconseguit per als dos equips. Només en joc l'orgull d'ocupar un lloc més destacat en la classificació. Però, lluny de ser un partit descafeïnat, els dos equips han eixit al camp a donar espectacle i a sumar els tres punts. Lluitant contra el rival i contra els elements: el vent i la pluja, en alguns moments torrencial, ha obligat molts aficionats a abandonar la graderia de l'estadi de Butarque. 7.832 espectadors és la dada oficial d'assistència.

La primera part ha sigut d'anada i tornada, amb ocasions per als dos equips. La més clara del Llevant, en el minut 15. Centre de Morales des de la dreta i Boateng, que no arriba per poquet. La rèplica del Leganés, en el minut 21: xut d'Amrabat i parada espectacular d'Oier. També n'han tingut una altra de clara els pepineros. Centre de Diego Rico i remat d'El Zhar que se'n va fora.

En resum, una primera part molt igualada, en joc i en el marcador. El Llevant ha començat més fort però el Leganés ha tingut minuts de fort setge a la porteria granota. Al descans, empat a zero.

Comença la pluja de gols

Comença la segona part amb pluja, però de gols. El primer, de José Luis Morales. En el minut 54 el capità granota marca per al Llevant. Jugada amb tres tocs: recuperació de Bardhi, passada a Jason, que li posa el baló al peu a Morales, que bat el porter del Leganés. 0-1 en el marcador. És el gol que fa 9 en el seu compte personal esta lliga, 19 en Primera. Xifra que el converteix en el màxim anotador de l'equip granota en la màxima categoria del futbol nacional.

Només tres minuts després, nova cavalcada del comandant cap a l'àrea del Leganés que el lateral dret dels pepineros, Zaldúa, para amb una falta clara a la vora de l'àrea. Tan clara que li costa la targeta roja. I deixa el seu equip amb 10. Bardhi és l'encarregat d'executar magistralment la falta i marca el 0-2. Sèptim gol de Bardhi esta lliga, que ha demostrat ser letal a baló parat.

El partit es calfa. Hi ha moments de tensió entre els jugadors dels dos equips però el Llevant és més efectiu i el Leganés paga car l'expulsió. Amb un jugador menys, li costa defendre les contres del Llevant. I en una arriba el tercer gol. Marca Coke Andújar. 0-3. Amb este clar avantatge en el marcador, Paco López ha volgut fer debutar Fahad amb la samarreta granota. En el minut 79 ix al camp per substituir Bardhi. Victòria còmoda i el Llevant, que diumenge rebrà el campió de Lliga al Ciutat de València per a tancar la temporada com a local.