L’ONT es persona com a acusació particular en el cas Abidal

L'Organització Nacional de Trasplantaments se suma a la petició de la Fiscalia per reobrir el cas.

L’ONT es persona com a acusació particular en el cas Abidal
L’ONT es persona com a acusació particular en el cas Abidal

L'Organització Nacional de Trasplantaments (ONT) s'ha personat com a acusació particular en el cas Abidal. A més, s'ha sumat a la petició de la Fiscalia perquè es reòbriga aquest cas. 

La decisió s'ha pres després de conéixer-se que la Fiscalia de Barcelona ha demanat a la jutgessa que dicte una orde europea per a sotmetre a un examen mèdic el cosí de l'exfutbolista internacional francés Eric Abidal per a comprovar si és el donant del fetge que li va ser trasplantat al defensa en 2012, com figura en l'expedient mèdic.

L'Organització Nacional de Trasplantaments va concloure el juliol passat que el trasplantament hepàtic de donant viu realitzat a l'exfutbolista del FC Barcelona Eric Abidal "es va realitzar conforme a la llei" i a la bona pràctica clínica. Però, ja va anunciar que, si es reobria el cas, es personaria com a acusació particular.

L'ONT insta que s'aclarisquen definitivament tots els aspectes del trasplantament d'Abidal, en considerar que el sistema de trasplantaments és part afectada en aquest procés, per transparència, compromís amb la ciutadania i per a descartar qualsevol tipus de dubte sobre la seua legalitat.

També el Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya va realitzar una inspecció d'urgència, en la que tampoc es van identificar indicis d'actuacions irregulars ni en l'actuació del centre ni en la de l'equip.

Tot i això, i gràcies a les escoltes telefòniques de l’expresident del FC Barcelona, Sandro Rosell, que van revelar la possibilitat que existiren irregularitats en el procés de donació, l’ONT es va posar a la disposició de la Fiscalia i li va expressar el seu interés per la reobertura del cas, "per a evitar que es tanque en fals".

El ministeri públic va sol·licitar al juliol passat a la jutge que reobrira la recerca sobre el trasplantament a Abidal, que s'havia arxivat provisionalment a l'abril, arran del contingut d'unes converses intervingudes a Rosell, pendent d'anar a judici a l'Audiència Nacional per blanqueig de capital.

També et pot interessar

stats