L'IVF denunciarà la Fundació de l'Elx

Els acusa d'haver lesionat els interessos de la Generalitat.

L'IVF s'ha quedat un percentatge reduït després de l'última junta.
L'IVF s'ha quedat un percentatge reduït després de l'última junta.

L'Institut Valencià de Finances (IVF) ha anunciat que denunciarà la Fundació de l'Elx CF per haver-se abstingut en la junta d'accionistes. Segons el director de l'entitat, Manuel Illueca, hi ha un intent per part del club de generar un perjuí patrimonial a la Generalitat.

El canvi de vora 17 milions d'euros de deute per accions, ha deixat l'IVF, el que era màxim accionista de l'Elx, en un percentatge molt reduït que ronda el 9%. L'Institut Valencià de Finances considera que la Fundació de l'Elx, el seu representant en la junta d'accionistes, ha lesionat el interessos de la Generalitat. Segons el director, Manuel Illueca, presentaran una denúncia contra els patrons de la Fundació perquè haurien d'haver votat que no en la junta que va aprovar el canvi per accions.

Illueca insisteix que no estaven autoritzats a prendre la decisió d'abstindre's. L'IVF s'ha mostrat sempre en contra de la convocatòria d'aquesta última junta, que donava viabilitat al conveni de creditors, però l'Audiència Provincial d'Alacant va desestimar el recurs que va presentar i que ara ha portat al Tribunal Suprem.

Un comprador rebutjat

El director de l'IVF afirma que l'Institut va trobar un comprador per a l'Elx però que els gestors del club es van oposar. De la situació que va passar en el 2016 s'aplega ,en opinió de Manuel Illueca, a l' actual. A més, creu que a l'Elx no li hauria faltat liquiditat, perquè hauria tingut uns accionistes que ara gestionen l'Albacete amb prou èxit i es trobaria en una situació molt millor des del punt de vista de gestió i financer.

L'Elx, obert a les negociacions

El president de l'Elx, Diego García, ha assegurat que l'IVF defensa els seus interessos de la manera que entén, sense valorar si és la millor o la pitjor fórmula. Afegeix que obri la porta per a negociar i, a més, destaca que són un club valencià que vol mantindre una bona relació amb les administracions.

També et pot interessar

stats