L'Intercity fa tremolar el Barça

Oriol Soldevila fa un 'hat-trick' que posa el Barça contra les cordes. El partit es resol en la pròrroga amb un gol d'Ansu Fati (3-4)

Oriol Soldevilla, autor dels dos gols de l'Interciry contra el FC Barcelona, que no han sigut suficients per a concretar la sorpresa (2-3)
Oriol Soldevilla, autor dels dos gols de l'Intercity contra el FC Barcelona, que no han sigut suficients per a concretar la sorpresa (3-4) / Twitter: @CFIntercity
Daniel Hermosilla
04 de gener 2023 - 23:42

Oriol Soldevila, jugador format en La Masia, ha estat a punt d'amargar la nit de l'equip en què es formà i del qual és seguidor. Ha fet els tres gols de l'Intercity en una nit màgica al Rico Pérez, que ha obligat el FC Barcelona un sobreesforç per a superar l'eliminatòria, que no ha tingut clara fins a la pròrroga amb un gol d'Ansu Fati que ha resolt l'empat a tres gols amb què el partit ha arribat al final dels noranta minuts.

La primera acció ofensiva del Barça ha sigut gol. Un córner botat per Pablo Torre l'ha rematat a gol Ronald Araújo. El gol no ha variat el guió dels alacantins: defensar molt junts i buscar una contra. Així ha arribat l'ocasió d'Aaron Piñán, que ha trencat el fora de joc, se n'ha anat per velocitat dels centrals culers, ha superat Iñaki Peña i, quan semblava tot clar per a marcar, Araújo li ha tret el baló des de la línia de gol. El Barça ha dominat però quasi no ha creat clares ocasions de gol, llevat d'un llançament de falta de Memphis que, després de tocar en un defensor, s'ha estavellat en la creueta.

Gustavo Siviero ha introduït Cristian Herrera per Rafa Gálvez en l'inici del segon acte, i l'Intercity ha passat a defensa de quatre. I els alacantins li han canviat la cara al partit. Ha avisat novament Aaron amb una altra contra ràpida. El xut, el trau Iñaki Peña. A la segona i amb domini local, Oriol Soldevilla ha marcat a l'eixida d'un córner (1-1) Només huit minuts li ha durat l'alegria a l'Intercity, quan una recuperació de Gavi, l'ha resolta Ousman Dembelé, superant Gaizka Campos en l'eixida (1-2). Però el partit no ha tingut treva perquè l'Intercity s'ho ha cregut i novament Oriol Soldevilla, de cap després d'una centrada de Cristo Romero (2-2).

Hat-Trick de Soldevila i pròrroga

Però el Barça ha reaccionat ràpidament i tres minuts després Raphinha, assistit per Jordi Alba ha tornat a posar el Barça per davant (2-3). En aquest moment, ha aparegut el porter local, Gaizka Campos, que ha tret dos balons de gol dels culers. En el 86, una ràpida contra de l'Intercity dirigida per Cristian Herrera, ha servit perquè Oriol Soldevila fera el tercer gol del partit, que el converteix en el millor jugador de l'enfrontament, i que ha servit perquè el partit haja anat a la pròrroga.

En la pròrroga, l'Intercity ha patit l'esforç, i el Barça ha dominat clarament el temps afegit. A minut i mig del final de la primera part de la pròrroga, Ansu Fati ha marcat assistit per Raphinha (3-4), un resultat que ja no ha tornat a canviar i ha posat el punt final a la trajectòria dels alacantins en la Copa.