El metge del Cadis-Barcelona denuncia ús negligent de material mèdic i que en falta a l'estadi

Assegura que el suposat heroi de la vesprada va actuar de forma negligent

Els efectius d'emergències traslladen un pacient en el partit Cadis-Barcelona
Els efectius d'emergències traslladen un pacient en el partit Cadis-Barcelona / Román Ríos

El cap de setmana es va viure una situació molt incòmoda, però amb final feliç a l'estadi de Nuevo Mirandilla del Cadis quan el partit es va haver d'interrompre durant una hora a causa d'un infart d'un aficionat del públic. Afortunadament, la ràpida actuació d'altres aficionats i dels serveis d'atenció mèdica va ser clau perquè l'home salvara la vida, poguera ser reanimat i traslladat a l'hospital més pròxim.

No obstant això, ara, el metge que va atendre l'aficionat ha denunciat públicament, a través de Twitter, mala praxi per part del suposat heroi que va atendre, en primera instància, el que va patir l'infart.

Sergio Salgado, com es diu el metge, ha assegurat que aquest heroi, que va resultar ser un company seu del 061 EPES (Empresa Pública d'Emergències Sanitàries), va actuar de manera negligent. Salgado diu, en un ampli fil de Twitter, que el seu company, una vegada s'havia aconseguit reanimar el pacient que estava a la grada, va agafar tot l'equip mèdic que tenien a mà per tal d'ajudar un altre càmera que es trobava a peu de camp i que també havia tingut un esvaïment.

Aquesta situació és la que fa enfadar Salgado perquè, segons ell, el metge va actuar de manera independent, sense demanar permís per a agafar el material i sense coordinar-se amb els grups mèdics desplaçats fins al lloc. El fet també podria haver resultat fatal en cas que el pacient haguera tingut una recaiguda. A més, denuncia que els recursos tècnics que es va emportar sense pensar-hi, contenien materials perillosos i biocontaminants que, en algun cas, es van arribar a trencar.

Però la denúncia va més enllà. Salgado creu que l'estadi Nuevo Mirandilla no compleix els requisits mèdics establerts, en els quals s'obliga al fet que hi haja diversos desfibril·ladors i un equip mèdic que, en cap cas van aparéixer. Per això es van haver d'utilitzar els que van portar des de l'hospital ell i el seu equip en l'ambulància. "Només amb els recursos presents a l'estadi, el pacient no haguera salvat la vida", matisa.

Finalment, el metge destaca la bona predisposició tant del metge com de la resta d'aficionats que van permetre salvar la vida a l'aficionat, però torna a reiterar que va actuar de manera negligent amb el material.

També et pot interessar

stats