L'Hèrcules supera el Logronyés i veu més prop la final (3-1)

Els de Planagumà se sobreposen al gol inicial dels de La Rioja i deixen l'eliminatòria molt favorable.

El jugadror de l'Hèrcules Jesús Alfaro
El jugadror de l'Hèrcules Jesús Alfaro / Twitter Hèrcules CF

Ambient espectacular, amb més de 20.000 veus herculanes, a l'estadi José Rico Pérez, donant tot el suport al seu equip. Una hora abans s'havien congregat en massa a les portes de l'estadi per rebre l'equip amb bengales, banderes i càntics.

Els jugadors no han decebut els seguidors, perquè han alçat un partit que se'ls ha posat costera amunt en el minut 46, amb el gol del Logronyés. El valor doble de les dianes anotades fora de casa complicava molt la situació. Però l'Hèrcules ha estat a l'altura i ha reaccionat quan tocava i de la millor manera possible: fent tres gols. Tot es decidirà a Las Gaunas, però el ben cert és que l'avantatge és molt valuós, tenint en compte també que el Logronyés és dels conjunts que menys gols han rebut a casa.

Els primers 45 minuts han sigut de respecte mutu i de control del baló. Planagumà i Sergio Rodríguez -els dos entrenadors- semblaven més preocupats per no encaixar que per marcar. Tot i això, els dos equips han tingut bones ocasions. Per part herculana, Carlos Martínez, Juli i Nieto, en tres oportunitats prou clares que ha desbaratat l'exporter de l'Hèrcules ara en el Logronyés, Iván Buigues, o han anat fora de ben poc.

El Logronyés, molt seriós en defensa, ha tingut com a millor home el castellonenc Carles Salvador, el vertader motor de l'equip, que ha provat sort sense èxit xutant almenys en dues ocasions amb perill.

Amb una gran ocasió de gol que ha anat fora de ben poc per a Iñaki, del Logronyés, han arribat al descans.

En la represa, el Logronyés s'ha avançat ràpidament en el marcador gràcies a Olaetxea, que ha pescat un baló mort al punt de penal herculà, i ha deixat el Rico Pérez mut davant de la passivitat dels centrals alacantins.

Planagumà ha donat entrada al líder herculà, el veterà Chechu, que revolucionava el joc i arengava els seus companys. La resposta ha tardat ben poc.

A baló parat ha arribat l'empat herculà després de minuts de confusió. Córner que bota Diego Benito i Carlos Martínez, amb tota la força i la fe possibles, supera la marca del defensa i, de cap, fa impossible l'estirada del porter. El Rico Pérez se n'ha anat amunt.

Amb l'empat, l'Hèrcules fa un pas avant, augmenta la pressió i domina el mig del camp. I així, a vint minuts del final, Pablo Íñiguez creua una passada magistral en diagonal que rep Jesusito Alfaro, que gira sobre ell mateix, i creua el baló imparable a la porteria logronyesa.

Tot li eixia bé a l'Hèrcules, i Alfaro, intermitent durant tota la temporada, ha tingut la vesprada magistral i ha aparegut en els moments més importants de l'any. Jugada de Benja, que li passa el baló en carrera a l'extrem esmentat, Alfaro, a qui tomben dins de l'àrea. Penal i gol de Carlos Martínez, que assumeix la responsabilitat total de l'equip potser en un dels minuts més llargs de la seua carrera.

Amb el 3 a 1, l'Hèrcules ha temperat el joc, i ha anat apagant el partit fins al xiulit final. El Rico Pérez ha respirat tranquil, almenys fins diumenge vinent.

Triomf important de La Nucia

I en la semifinal per a ascendir a la Segona B, La Nucia ha obtingut un triomf importantíssim al camp de l'Arandina, a Aranda de Duero (Burgos), per 1 gol a 2.

Javi Salero ha anotat el primer en la represa. A vint per al final, Juanjo ha fet el segon, que deixa l'eliminatòria molt a favor. Barbero ha retallat distàncies, de penal, per als castellans en els últims instants.

El partit de tornada el jugaran a la ciutat esportiva Camilo Cano, a la Nucia, diumenge que ve. Un grup important d'aficionats de la Marina Baixa han acompanyat l'equip a Aranda de Duero, en una vertadera marea roja.