L'Hèrcules, eximit de pagar 7 milions a la Comissió Europea

L'Hèrcules ha evitat abonar una sanció de 7 milions d'euros a la Comissió Europea que li'ls reclamava per ajudes il·legals.

El director general, Carlos Parodi ha dit que és una gran notícia per a l'Hèrcules.
El director general, Carlos Parodi ha dit que és una gran notícia per a l'Hèrcules.

L'Hèrcules ha evitat abonar una sanció de 7 milions d'euros a la Comissió Europea que li'ls reclamava per ajudes il·legals. El Tribunal General de la Unió Europea ha estimat el recurs de nul·litat presentat pel club. La sentència pot beneficiar el València i l'Elx, també afectats judicialment per la denúncia de Brussel·les.

L'Hèrcules respira després de la resolució judicial en la qual ha resultat afavorit. L'espasa de Dàmocles que amenaçava la continuïtat del club s'ha resolt de la millor manera. El Tribunal General de la Unió Europea l'ha eximit d'abonar el 7 milions d'euros que li reclamava la Unió Europea en el 2016 pel que considerava ajudes il·legals. L'Hèrcules ha argumentat que l'aval de 18 milions que va rebre en el 2010 de l'Institut Valencià de Finances no era avantatjós i que presentava contragaranties.

El director general de l'Hèrcules, Carlos Parodi ha dit que la sentència és una resolució molt positiva per a la situació actual del club. Per a l'entitat és tot un alleujament que aclareix un panorama que semblava molt complicat i amençava el futur del club. De tota manera, Parodi ha manifestat que cal mantindre la cautela perquè la Comissió Europea té dos mesos per a recórrer la decisió del tribunal.

La resolució de l'Elx per a juliol o setembre

La notícia ha animat altres clubs afectats com el València o l'Elx. Si tot va com s'espera, la pròxima resolució judicial serà la del club franjaverd. Brussel·les reclama 4 milions a l'Elx. El president del club, Diego García, s'ha mostrat esperançat que també puga resoldre's de manera favorable a l'entitat il·licitana. La sentència es coneixerà en juliol o setembre. L'Elx també ha presentat com una de les principals argumentacions que hi havien contragaranties, una de les raons per la qual s'ha fallat a favor de l'Hèrcules.

Així i tot, el president franjaverd es mostra caut perquè hi ha precedents en els quals s'ha sentenciat de manera diferent en casos semblants.

També et pot interessar

stats