L'Europa League despista el Vila-real (1-2)

L'equip groguet perd contra l'Osasuna després de tres victòries seguides en Lliga i pot allunyar-se dels llocs europeus.

Gol Osasuna
Els jugadors de l'Osasuna celebren un gol / Domenech Castelló (Efe)

La Plana/ El Vila-real torna a perdre una nova oportunitat de refermar-se en la zona europea. Fins a sis canvis respecte de l’onze de l’última jornada ha introduït Emery contra l'Osasuna. El tècnic ha deixat a la banqueta jugadors destacats com Gerard Moreno, Manu Trigueros o Pau Torres. Necessitava donar-los descans després de l’esforç del partit d’Europa League.

No li ha eixit malament en l’inici perquè el Vila-real dominava i eren seues les ocasions més clares. La primera ha vingut en els primers vint minuts, quan Moi no ha aprofitat el mà a mà amb el porter visitant. En la mateixa jugada, Costa ha caigut molt a prop de l’àrea. Després de la revisió del VAR, l’àrbitre ha xiulat falta des de fora. El llançament de Parejo s’ha topetat amb els guants de Sergio Herrera. Aridane ha sigut clau per a evitar que el submarí s’avançara en traure una pilota rematada per Alcácer quan no hi havia porter. Mario Gaspar ha gaudit de l’última ocasió de la primera part, però el seu xut ha eixit fregant el travesser.

En la segona part Emery ha posat una marxa més en donar entrada a Gerard Moreno i Pedraza. Els dos han sigut protagonistes d’una de les ocasions més clares de gol, quan el lateral ha centrat una pilota que Gerard ha rematat de volea. De nou la intervenció d’Herrera ha evitat el gol. Abans d’això, Gerard havia deixat una pilota a Alcácer, que no ha sigut capaç de guanyar el mà a mà amb el porter visitant, i dos xuts de l'Osasuna començaven a inquietar els locals.

En el minut 63, Moncayola ha engaltat des de la frontal una centrada de Manu Sánchez i la pilota ha entrat pel pal esquerre d’Asenjo. El 0 a 1 ha obligat el submarí a reaccionar, que amb fortuna ha igualat el marcador gràcies a un gol en pròpia porta de David García. Poc ha durat l’alegria perquè a penes un minut i mig després, Rubén García ha penjat un córner que ha rematat Budimir de cap. La pilota s’ha clavat per l’escaire sense cap opció per a Asenjo.

Els últims 10 minuts han sigut un setge del Vila-real a la porteria rival. Moi Gómez, des de la frontal, s'ha tret un xut que ha rebutjat Sergio Herrera. En la prolongació, Trigueros també ha fet lluir-se el porter dels navarresos quan ha desviat una pilota que el migcampista posava en l’escaire. Ha sigut l’última ocasió.