L'Elx venç (1-0) el Cadis jugant amb deu

Un gol de Dani Calvo al minut 32 ha donat la victòria a l'Elx, tot i que des del minut 40 ha hagut de jugar amb deu jugadors per la targeta roja a Juan Cruz.

L’Elx  ha guanyat el Càdis en un partit en què li ha tocat patir | Twitter: @Cadiz_CF
L’Elx ha guanyat el Càdis en un partit en què li ha tocat patir | Twitter: @Cadiz_CF

L'Elx ha guanyat 1-0 el Cadis en un partit que se li ha posat molt complicat després de l'expulsió al minut 40 de Juan Cruz, que ha vist la roja directa per una dura entrada sobre Correa. La segona part, sobretot els minuts finals, han sigut d'infart perquè els gaditans s'han llançat a l'atac i han tingut les seues oportunitats. Pacheta, des de la banqueta, no feia més que demanar a la grada que donara suport al seu equip, alçant els braços i molt conscient de les dificultats que travessaven els seus. Al remat, entre l'esforç dels jugadors, la murada defensiva i el suport dels aficionats, els il·licitans han resistit i s'han emportat tres punts que valen el seu pes en or.

El partit ha començat amb un Elx a l'atac que volia venjar el greuge de l'anada, en què el Cadis li va fer un 5-1 que els de Pacheta no han oblidat. Tanmateix, la primera ocasió seriosa l'ha tingut el Cadis amb un remat de Keo que ha obligat a lluir-se Edgar Badia. Al minut 26, l'Elx ha tingut dues magnífiques oportunitats. En les dues ha participat Alexander González, però cap d'elles ha tingut la recompensa del gol. Aquest ha arribat al minut 32, quan Dani Calvo ha agafat un baló lliure a l'àrea gaditana i ha batut per l'esquadra Cifuentes.

La targeta roja a Juan Cruz ha marcat la resta del partit

Al minut 40 s'ha produït la desgraciada jugada que ha fet que l'Elx haja hagut de canviar d'estratègia durant el que restava de partit. Juan Cruz ha vist la roja després d'una forta entrada sobre Correa. L'expulsió ha obligat Pacheta a canviar el seu sistema tàctic. Ha donat entrada a Neydar i ha tret Carlos Castro. Tot i que els locals han intentat mantindre a ratlla el Cadis al centre del camp, no han pogut evitar les empentes dels visitants, que buscaven l'empat amb tots els seus efectius. Al minut 62, en un centre de Jairo a Àlex, ha pogut significar l'empat, però aquest ha llançat la pilota fora.

Els deu últims minuts, l'Elx ha patit moltíssim. Un tir de Kecojevic ha eixit fregant el pal d'Edgar, que immediatament després ha vist la targeta groga per perdre temps en la treta del baló. Però no en quedava altra. Els il·licitans s'han fet forts a la seua àrea, el públic no ha parat d'animar i el Cadis no ha tingut la paciència ni l'ordre necessari per a batre la porteria local.

Al minut 84 Pacheta ha canviat Ivan Sánchez per Xavi Torres. Era qüestió de guanyar temps amb la vista posada en el final del partit, que ha arribat amb un intacte 1-0. S'ha de dir que el Martínez Valero ha fet de jugador número onze durant tota la segona part, compensant d'alguna manera la inferioritat numèrica que l'equip tenia al camp.

Aquesta victòria permet l'Elx sumar 36 punts, allunyar-se dels llocs de descens i consolidar-se en la zona tranquil·la de la taula. Pacheta ja havia dit que en aquests moments les victòries tenen més pes que mai. I té raó. Aquesta nit dormirà tranquil, orgullós del seu equip i la seua afició.