L’Elx suma la primera victòria a la Lliga per 2-1 contra el Lugo

Sory Kaba torna a marcar per partida doble i l’equip ix del descens.

Sory Kaba celebra un dels seus gols al Martínez Valero
Sory Kaba celebra un dels seus gols al Martínez Valero / laliga.es

L’Elx tenia un deute pendent en la competició i l'ha saldat contra el Lugo. Han passat huit jornades per a vore la primera victòria després de l’ascens a Segona. Una setmana més, Sory Kaba ha sigut determinant per a marcar les diferències a l’atac. Els gols, amb la seua rúbrica, han sigut clau per a superar els gallecs en la recta final de la segona part. A més, els tres punts deixen els franjaverds fora dels descens.

La faena ha donat els seus fruits a l’Elx. Tot i que ha hagut d’esperar quasi dos mesos, els deixebles de Pacheta no havien sigut mai inferiors a la resta de rivals. Contra el Lugo han arribat amb comoditat a l’àrea contrària. El domini inicial ha comportat que desfer l’empat sense gols fora qüestió d’encert en les arribades a la zona de finalització. En una, Tekio ha donat una assistència a Sory Kaba, que ha controlat per a colpejar el baló a la mitja volta i així fer l’1-0.

Amb control i ofici, els de la ciutat de les palmeres han deixat passar els minuts fins que ha caducat la primera part. El Lugo en cap moment ha posat en problemes José Juan. Les seues accions d’atac eren estèrils i no acabaven mai entre els tres pals.

Després del temps de descans, l’Elx ha pogut incrementar la renda en l’electrònic. No obstant això, cap dels intents de Borja, Sory o Chuca han servit per a posar contra les cordes els de Javi López. Ara bé, això ha significat patir més del compte.

L’empat ha arribat en una jugada de picardia. El Lugo ha tret ràpidament una falta a la frontal i Lezo ha sorprés els franjaverds. La tanca estava armant-se i ha agafat l’Elx adormit. Una errada de concentració que sort que no ha anat més lluny, perquè el desenllaç final els ha somrist.

La resposta ràpida al gol de Lazo ha tingut el protagonista de sempre: Sory Kaba. El guineà, amb una jugada individual després d’una recuperació i al contraatac, ha demostrat el seu talent i olfacte golejador des de la frontal. Amb el 2-1, l’Elx només ha hagut de deixar passar el temps fins al xiulit final.

El divendres 12 d’octubre, a partir de les 21 hores, l’Elx s’enfrontarà a Riazor amb el Deportivo de la Corunya. Això sí, sense el seu màxim golejador. Sory Kaba es perd el compromís per a estar convocat amb la selecció del seu país.