El gol de Lucas Boyé obri de nou la porta de la permanència als franjaverds

Els franjaverds han tornat a guanyar huit jornades després

Els jugadors de l'Elx celebren el gol
Els jugadors de l'Elx celebren el gol / Manuel Lorenzo (Efe)
Natxo Lara
24 d'abril 2021 - 16:54

Victòria vital per a l'Elx que torna a reenganxar-se a la permanència en Primera Divisió amb un gran gol de Boyé en la primera part. Ha estat millor l'equip d'Escriba, que havia d'arriscar tenint en compte la seua delicadíssima situació a la taula, penúltim. El Llevant, nul en atac, ha pagat cara l'errada defensiva que li ha costat la derrota.

Presentaven novetats significatives en els seus onzes els dos entrenadors valencians. Piatti eixia d'inici per primera vegada des que va arribar a l'Elx i ho feia com a home lliure més avançat al costat de Lucas Boyé. Pel que fa al Llevant, Paco López recuperava mig equip titular amb Aitor a la porta, Clerc, Postigo, Coke i la parella ofensiva formada per Morales i Roger.

Primers minuts de tanteig amb certa dosi de por per part de l'Elx a cometre errades que a aquestes altures de la competició resulten quasi definitives. Per això, potser, el primer tir entre els tres pals no arribava fins al minut 21, quan Guti xutava des de lluny, fora. Deu minuts després arribava l'1 a 0. Lucas Boyé furta en el mig del camp un baló enverinat entre Clerc i Vezo i després de cavalcar vint metres, afusella Aitor, fort, ras i molt ajustat al pal dret. Sext gol de l'argentí, i màxim golejador il·licità.

La segona part començava frenètica amb un gol anul·lat a Piatti després de superar còmodament un mà a mà amb Aitor. Estava en fora de joc. Paco López no tenia temps a perdre i en el 55 feia tres canvis d'una vegada. Son, Melero i Dani Goméz rellevaven Morales, Rober Pier i Coke. Tete Morente tenia una clara opció de marcar el segon, però es feia un embolic en l'últim regat abans de batre el porter i acabava cedint la pilota mansament al defensa Clerc.

Rebutjat pel pal

Més clara encara la següent jugada que rebutjava el pal a una cabotada de Morente a passada magistral de Fidel. Es vivien els millors instants de l'Elx possiblement des que Escribá va arribar a la banqueta.

En el minut 73 es registrava la jugada més compromesa del partit. Rubén Vezo espenta Piatti quan el jugador de l'Elx encarava el camí cap a la porta granota. Després de dubtar, Medié Jiménez treia la roja i, en consultar la pantalla del VAR, rectificava i readmeteia el central blaugrana al terreny de joc. En el trànsit, dues grogues per a Roger i Fidel per les respectives protestes.

Dani Gómez es quedava a centímetres de marcar en quedar el baló solt en l'àrea xicoteta. Gaszzaniga era més ràpid i impedia el gol colpejant amb els tacs el genoll del davanter granota i sense que l'àrbitre decretara absolutament res. No podia continuar Dani, amb el genoll ensangonat i amb preocupants signes de dolor. El Llevant es quedava els últims deu minuts amb deu jugadors.

Tota una desgràcia per a un Llevant que per tercera setmana consecutiva perd efectius i obligarà Paco López a improvisar alineacions. I és que Malsa veia la cinquena targeta, fet que l'obliga a descansar la pròxima jornada.

S'arribava al 96 de partit i es confirmava la tercera derrota consecutiva del Llevant. L'Elx respira i manté les opcions de salvació