L’Elx es queda sense gasolina i cedeix dos punts davant de l’Extremadura

Els de Pacheta no han pogut mantindre la renda del gol inicial i han acusat la inactivitat dels últims mesos.

Jonathas, jugador de l'Elx
Jonathas, jugador de l'Elx

Els il·licitans eixien al camp sense molta fluïdesa i a la mercé de l’Extremadura en els primers 15 minuts, període en què han dominat el baló. Costava d’arrancar el futbol després de tantes setmanes sense baló, i costava quadrar i ajustar les línies. Quasi totes, perquè Juan Cruz, lateral esquerre, i l’extrem de Crevillent, Josan, es mostraven lleugers i solts en la primera part; com si no hagueren deixat de jugar durant més de dos mesos.

A poc a poc, l’Elx s’ha desfet de la pressió de l’Extremadura i s’ha avançat abans de complir-se la primera mitja hora gràcies a un gol de Jonathas de Jesús. El brasiler ha fixat la posició a l’àrea xicoteta i ha enviat al fons de la xarxa una passada de la mort d’Escriche des de la dreta. La jugada l’havia conduïda l’omnipotent Josan. Jonathas, reforç de luxe del ja llunyà mercat d’hivern, ha fet el seu segon gol de la segona etapa en l’Elx.

La primera part no tenia res més a oferir. Molta imprecisió i molt poca participació del porter franjaverd Edgar Badia, que ha lluït al cap una cresta a camí entre el culer Arturo Vidal i Travis Bickle, taxista encarnat per Robert De Niro en la pel·lícula ‘Taxi Driver’.

En el segon acte, tot ha canviat radicalment en els primers minuts, amb l’Elx adormit i l’Extremadura amb molta fe. Als 6 minuts de la represa, Bastos ha fet l’empat en col·locar al pal curt una passada interior fantàstica de l’uruguaià Zarfino. Eren els moments de més incertesa per als de Pacheta.

Nino i Iván Sánchez han suplit Escriche i Pere Milla. D’aquesta manera, la zona d’atac il·licitana s'ha renovat absolutament, perquè, en el descans, Jonathan havia deixat el camp per Claudio Medina. Pacheta no es deixava res a la banqueta i ho apostava tot per a aconseguir els tres punts. Però l’Elx no ha reaccionat i l’Extremadura els ha posat en dificultats amb un incisiu Bastos, llançat a l’atac.

No ha passat res, realment, fins als instants finals, quan Iván Sánchez i Nino –per galons- han agafat les regnes de la nau i ho han intentat tot. Però faltaven frescor i recursos en atac. Pacheta ha fet tots els canvis possibles –5– fent debutar Diego Bri, del planter il·licità, i ha incorporat Andoni per la banda esquerra. Però no hi havia gasolina i, tot i que el baló ha mort a l’àrea de l’Extremadura, ocasions clares no n’han tingut els il·licitans. Així és que ara toca centrar la mirada en el pròxim partit: Dilluns, a Ponferrada.

També et pot interessar

stats