Sí, l'Elx és de Primera

Un gol de Pere Milla en el minut 95 retorna els franjaverds a Primera Divisió cinc anys després.

Els jugadors de l'Elx celebren l'ascens
Els jugadors de l'Elx celebren l'ascens / @elchecf

La samarreta de les palmeres que Pacheta ha lluït durant tot el play-off sí que és talismà. L'Elx és de Primera Divisió després d'imposar-se en un partit estrany, llarg i sense quasi ocasions al totpoderós Girona, que multiplicava per sis el seu pressupost. Pere Milla, en el minut 95, ha aconseguit el gol de l'ascens després d'una passada mil·limètrica des de l'esquerra de Fidel. Es complia un somni que començava feia 12 mesos i un dia, quan s'iniciava la temporada 2019-2020.

L'Elx ha afrontat la primera mitja hora amb molt d'ofici, avantçant-se a totes les jugades del Girona i esperant la mínima ocasió de contracolp. El baló quasi sempre era del Girona, que es topava amb la impecable i infranquejable barrera de cinc defenses instaurada per Pacheta.

Conscients del caràcter temperamental de Jonathas, el Girona el provocava contínuament amb la intenció de traure'l del partit. I han estat a punt d'aconseguir-ho, perquè ha rebut una targeta groga en el minut 20 per una entrada forta a Mojica. Pacheta ha fet calfar Pere Milla amb la idea de canviar el davanter brasiler per a evitar que es repetira la desfeta del partit d'anada de l'eliminatòria del Saragossa.

A la mitja hora, Stuani ha tingut la millor oportunitat en un xut des de fora de l'àrea que se n'ha anat prou desviat. El Girona castigava l'Elx amb contínues entrades per la banda dreta i centrades que la majoria de vegades rebutjava la defensa, amb un incommensurable Gonzalo Verdú.

En el segon temps Víctor ha substituït Josan amb la intenció de contindre una mica el baló i tractar d'elaborar jugada. Un nou xoc de Jonathas amb un jugador del Girona ha fet prendre a Pacheta la decisió ajornada des de la primera part i Pere Milla ha entrat per Jonathas, desesperat i sensiblement enfadat. La seua contribució al joc ofensiu de l'Elx havia sigut nul·la.

Expulsió d'Stuani

El minut 60 s'ha convertit en el punt d'inflexió del partit amb l'expulsió del crac uruguaià Stuani, pitxitxi de la Segona Divisió, per xafar per darrere el turmell de Dani Calvo.

A 25 per al final, Pacheta s'ha vist obligat a fer un pas avant i ha fet entrar Fidel i Escriche, després de traure de la gespa Folch i Gonzalo Verdú. "Més llenya!, és la guerra", que deien els Germans Marx.

El Girona, superat el xoc de la roja del seu millor home, s'ha refet mentalment i ha esgotat els últims cinc minuts dels noranta reglamentaris pressionant la porteria de Badia.

L'Elx posava el partit on volia, al final del segon període amb l'empat a zero. Un gol deixaria quasi sense marge de reacció els catalans. Pacheta ha esgotat els cinc canvis incorporant Nuke Mfulu per donar més oxigen a l'equip al mig del camp.

Quan semblava que l'Elx acabaria el partit sense xutar a porta amb perill, Pere Milla li ha donat l'ascens cabotejant la passada magistral de Fidel.

L'Elx, sisé classificat per la carambola del Deportivo-Fuenlabrada, ha trencat totes les previsions i ja és de Primera Divisió.

També et pot interessar

stats