L'Elx perd a Pamplona i es complica més la vida (2-0)

Un gol infantil en pròpia porta ha liquidat els franjaverds, que estan obligats a reaccionar dimecres contra el Valladolid per a eixir dels llocs de descens

Els jugadors de l'Osasuna celebren un dels gols
Els jugadors de l'Osasuna celebren un dels gols / Jesús Diges (Efe)
Natxo Lara
18 d'abril 2021 - 16:30

Males notícies i símptomes preocupants de feblesa mental per a l'Elx d'Escribá, que no alça el cap. Aquesta vegada, els franjaverds han perdut a El Sadar per 2 gols a 0. En cap moment han mostrat sensació de perill, ni tampoc han deixat entreveure capacitat de reacció. Entrada la segona part, un gol en pròpia meta de Diego González ha afonat absolutament els il·licitans, que continuen, per tant, en llocs de descens.

Sorprenia Escribá en l'onze inicial amb 5 canvis que deixaven fora dos pilars fonamentals de l'Elx fins ara. El primer, el capità, Gonzalo Verdú. I en segon lloc i el més cridaner, el d'Edgar Badia. Motivacions tècniques l'han situat a la banquera donant pas a l'inèdit fins ara porter argentí, Gazzaniga, que ha tingut dues actuacions meritòries en el primer quart d'hora.

L'Elx ha començat molt bé i amb potència per banda dreta amb Josan i sobretot Mojica bolcats. Així ha pogut avançar-se en el marcador per obra de Rigoni, que no ha xutat molt fluix. Josan ho ha provat des de lluny, però sense massa èxit. Superats els 20 minuts de joc, l'Osasuna s'ha espolsat el domini de l'Elx i ha fet dos passos avant creant dues ocasions molt clares. Gazzaniga salvava l'1 a 0 parant un xut de Moncayola. Poc després, Kike Barja encarava Raül Guti i enganxava un baló perillosíssim que el porter argentí treia quan es colava per l'escaire. A la tercera vingué el gol de Barja que sorprenia Gazzaniga amb un xut impressionant amb l'esquerra. Rigoni desaprofitava una falta directa molt centrada a pocs centímetres de l'àrea per a arribar al descans amb el resultat desfavorable.

Gol infantil

L'Elx ha estat absolutament inoperant en la segona part, i ha acabat entregant els tres punts quan en el 62, en una jugada molt desgraciada, el central Diego González enviava al fons de la xarxa de Gazzaniga una assistència de Darko des de l'esquerra. La jugada naixia en la desagradable pèrdua de baló de Palacios en línia de fons davant del mateix Darko que li furtava la cartera sense opció i amb massa candidesa.

Escribá havia previst un pla per a la reacció fent entrar Nino, Morente i Piatti, però l'equip estava trencat i sense pols. El partit ha mort sense que els franjaverds inquietaren la porta d'Herrera, un espectador de luxe a El Sadar. Tot i això, l'Elx continua amb vida i haurà de guanyar, sí o sí, dimecres, al Martínez Valero, el Valladolid.