L'Elx ix viu del partit d'anada

El conjunt il·licità empata a zero després de jugar durant una hora amb un home menys per l'expulsió de Jonathas.

Jonathas, davanter de l'Elx, ha sigut expulsat en la primera part.
Jonathas, davanter de l'Elx, ha sigut expulsat en la primera part. / EFE

En els primers 25 minuts, la jugada amb més perill ha sigut un xut llunyà del visitant Kagawa. Res més. I encara que ho semblava, no era un amistós de pretemporada. Tampoc els rivals disputaven una nova edició del trofeu Festa d'Elx. En resum, una trista Nit de l'Albà. Sense pirotècnia i sense futbol al Martínez Valero.

Però tot pega la volta en el minut 27. Jonathas lluita un baló amb El Qamiq i comet falta. A l'àrbitre li criden per l'auricular i el VAR el convida a acostar-se al monitor. I què veia en la tele Ávalos Barrera? Una agressió del davanter de l'Elx de la mida de la Palmera de la Mare de Déu, que enguany no s'ha llançat. Expulsió merescuda i el conjunt il·licità es queda amb 10 futbolistes.

A favor del corrent, el Saragossa disfruta d'ocasions claríssimes. Kagawa primer i Burgui després poden marcar. Edgar Badia tanca la porta i manté l'empat a zero fins al descans.

Iniciada la segona meitat, a Linares només li falta espentar el baló per a avançar el Saragossa però no hi arriba. En el minut 68, una treta des del cantó rematada per Burgui rebota en l'esquena de Folch i acaba colpejant el travesser. Quasi marca en pròpia porta. Això haguera sigut la pitjor de les sorts transformada en gol.

Ja m'agradaria contar una ocasió de l'Elx, perquè tan sols escric de les del Saragossa, però... què es conta quan no hi ha res a contar? A poc a poc, el partit va morint. Amb un Saragossa que ho intenta i un Elx que contraataca sense perill. Així que el zero a zero final és un mal menor.

Per què? Perquè encara queda un capítol d'aquesta semifinal de les eliminatòries per l'ascens i s'ha de jugar diumenge a Saragossa. I perquè la victòria o qualsevol empat amb gols classifica l'Elx. El ventall d'opcions és ampli. Això sí, s'haurà de fer sense Jonathas.

En l'altra semifinal, el Girona vencia l'Almeria per un a zero.

També et pot interessar

stats