L'Elx frega la permanència a Sevilla

El gol de Tete Morente en els últims minuts xafa la festa verd-i-blanca abans de la final de Copa

Josan i Morente, protagonistes de la jugada del gol que pot suposar la permanència en Primera Divisió
Josan i Morente, protagonistes de la jugada del gol que pot suposar la permanència en Primera Divisió / José Manuel Vidal

L'Elx quasi frega la permanència amb les dues mans. L'equip de Francisco ha sumat tres punts valuosíssims en la visita al Benito Villamarín, gràcies a un gol de Tete Morente quan el partit s'esfumava. La constància de Josan i l'oportunisme del davanter andalús li han donat tres punts que li lleven l'insomni al tècnic. Abans del gol, Édgar Badia, felí i segur, ha evitat totes les aproximacions de l'equip de Manuel Pellegrini, que ha hagut de posar tot l'arsenal ofensiu a la gespa, després de reservar alguns futbolistes per a la cita de La Cartuja.

L'eixida bona ha sigut la de l'Elx. Kike García, Johan Mohica en dues ocasions i Enzo Roco a l'eixida d'un córner han amenaçat la meta dels locals, als qui costava crear perill. En l'equador del primer període, el Betis ha començat a tancar l'Elx i a generar perill. La més clara, el gol anul·lat per evident fora de joc de Juanmi en la rematada final.

Juat en aquest moment, ha aparegut un gran Édgar Badia. El català ha impedit que Sergio Canales marcara. En la primera, llançant-se a l'herba. En l'altra, en una acció on el futbolista càntabre buscava més la col·locació. Juanmi ha tingut l'última ocasió de la primera part, després d'una gran contra dels de Manuel Pellegrini, però el baló se n'ha anat desviat.

Gonzalo Verdú, lesionat

I el canvi, d'entrada, li permet a l'Elx dominar els primers minuts: amb Josan i Kike Pérez. Però el Betis, sense continuïtat, ha mostrat el perill, sobretot amb la velocitat i a la contra. Novament el golejador Juanmi ha posat a prova una altra vegada Édgar Badia, felí amb un xut perillós i potent apegat a la soca del pal.

Josan ha entrat per Palacios en el descans. I als pocs minuts, Gonzalo Verdú ha demanat el canvi per un problema muscular. Antonio Barragán l'ha substituït. L'Elx ha tingut més punch en la segona part. La millor opció, una centrada de Mojica a on Raúl Guti no ha arribat per poc, amb Rui Silva ja batut.

El partit s'ha igualat, amb un Elx que ha continuat traient les ungles. Amb el joc més obert, ha arribat el gol de la victòria franjaverda. En una jugada elaborada, Josan ha fet la centrada, en posició forçada, que Tete Morente ha rematat al primer pal a gol. Els dos jugadors han eixit en el segon temps, juntament amb Pere Milla i Olaza, que ha eixit per un tocat Mojica.

En el temps afegit, una dura entrada de Paul a Olaza ha suposat l'expulsió del futbolista del Betis amb targeta roja directa: la participació en la final de la Copa del Rei dependrà de la duresa de la sanció. L'Elx ha sabut guardar l'avantatge i ha sumat tres punts que l'acosten a la permanència matemàtica.

També et pot interessar

stats